Kablosuz Eğlence Sisteminde Sıra, Air Arabia’da

Air Arabia, “SkyTime” adını verdiği kablosuz uçak içi eğlence sistemini tanıttı.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarına hitap eden bir düşük maliyetli taşıyıcı olan Air Arabia’nın 54 uçaklık filosunun tamamı bu sistemle donatıldı.

Yolcular, uçuş sırasında kendi akıllı telefonları, tablet PC’leri veya diz üstü bilgisayarlarıyla SkyTime’a kablosuz bir biçimde bağlanarak, zengin içerikten faydalanabilecek.

Hollywood, Bollywood, Arap ve Rus sinemasından örneklerin yanı sıra, çeşitli TV şovları, müzik, seyahat edilen kente ilişkin bilgiler ve oyunlar gibi farklı bir çok seçenek, Air Arabia’nın yeni eğlence sisteminde yolcuların beğenisine sunuluyor.

SkyTime (Air Arabia)

SkyTime’ın bizce önemli bir özelliği, bağlanabilmek için herhangi bir mobil uygulamaya ihtiyaç duymaması.

Bu sayede yolcuların, uçuş öncesinde bir uygulama indirme mecburiyeti ortadan kalkarken, aynı zamanda böyle bir şeyi unutan veya böyle bir hizmetten haberi olmayan yolcuların, uçuş sırasında eğlence sisteminden mahrum kalmasının da önüne geçilmiş.

SkyTime ile ilgili bir diğer önemli husus, bedava olması.

Air Arabia, düşük maliyetli taşıyıcı iş modelini benimsemiş olmasına karşın, uçak içi eğlence sistemini yolcularından herhangi bir ücret talep etmeden sunuyor.

Birleşik Arap Emirlikleri, Fas ve Mısır merkezli olarak uçuş operasyonlarını sürdüren şirket, 155 farklı hatta hizmet veriyor.

Kablosuz Eğlence Sistemi Yaygınlaşıyor

Havayolu şirketleri arasında kablosuz uçak içi eğlence sistemi uygulamaları her geçen gün yaygınlaşıyor.

Geçtiğimiz günlerde THY’nin sistemini incelemiştik.

Yine geçtiğimiz günlerde, Abu Dabi merkezli havayolu şirketi Etihad Airways, dar gövdeli uçak filosundaki koltuk arkası ekranları kaldıracağını duyurarak, bunun yerine, film, belgesel, müzik gibi eğlence içeriğini, uçaklarına kuracağı merkezî bir sistem üzerinden kablosuz bağlantı ile yayımlayacağını açıklamıştı.

Art arda yaşanan bu gelişmeler şunu gösteriyor ki, yakın bir gelecekte bir çok havayolu şirketi, özellikle dar gövdeli uçakların Economy Class bölümünde, koltuk arkası ekranları kaldırarak, kablosuz eğlence içeriği yayımı konseptine geçecek.