Delta_wifi_onboard_internet_havayolu

Delta, İnternet Bağlantısını Bedava Sunmaya Hazırlanıyor

Dünyanın en büyük havayollarından bir tanesi olan Delta Air Lines, uçaklarında sunduğu internet hizmetini bedava hale getirmeye hazırlanıyor.

13 Mayıs 2019 tarihinde başlayacak ve iki hafta boyunca devam edecek deneme süreci çerçevesinde, her gün 55 iç hat uçuşunda yolculara ücretsiz internet bağlantısı sunulacak.

Yapılacak ölçümlerin ardından Delta’nın tüm iç hat filosuna yaygınlaştırılması planlanan uygulama, uçuş deneyiminde lider olma iddiasındaki şirket açısından son derece önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

2Ku uydu sistemi tabanlı olarak çalışan internet bağlantısı, Gogo adlı firma tarafından işletiliyor.

Günümüz itibarıyla Delta filosundaki uçakların yaklaşık %60’ında 2Ku uydu sistemi kullanılıyor.

Delta’nın Uçak İçi Ürünler Direktörü Ekrem Dimbiloğlu konu hakkında yaptığı açıklamada, yolcuların seyahat süreci boyunca ücretsiz internet bağlantısı hizmeti almaya alıştıklarına dikkat çekerek, aynı durumun uçakta da geçerli olması gerektiğine inandıklarını söyledi.

Delta_wifi_onboard_internet_havayolu
Delta Air Lines – Wi-Fi Internet Bağlantısı

Bununla birlikte, söz konusu internet hizmetine, video seyretme özelliği dahil olmayacak.

Yolcular web sitelerinde gezinebilecek, sosyal medya hesaplarına girebilecek, email gönderip alabilecek.

Böylece, ücretsiz sunulan internet hizmetinde belli bir bağlantı hızı kalitesi tutturulmuş olacak.

Öte yandan, Delta Studio adı verilen uçak içi eğlence sisteminde çok geniş bir film, belgesel ve TV programı içeriğinin olduğunu ve bunun tüm yolculara parasız şekilde sunulduğunu da hatırlatalım.

Dünyada bedava internet hizmeti veren az sayıda havayolu şirketi bulunuyor.

Bunlardan bir tanesi, yine ABD merkezli olan JetBlue.

Bu hizmeti ilk olarak 2013 yılında başlatan JetBlue’nun filosundaki tüm uçaklarda 2017 yılından beridir -video dahil- bedava internet bağlantısı sunuluyor.

Şirket bu konuda Viasat’ın Ka-band teknolojisini kullanıyor.

Yine Japan Airlines ve Virgin Australia, Gogo ile yaptıkları anlaşma çerçevesinde bu hizmeti veren diğer iki havayolu.

Neticede Delta’nın yolcu deneyimini iyileştirme noktasında attığı bu adımın, pazardaki rakipleri tarafından da takip edilmesi bekleniyor.

American Airlines, United Airlines, Southwest Airlines ve Alaska Airlines gibi, halihazırda internet bağlantısını ücret karşılığı sunan havayollarının da önümüzdeki aylarda benzer bir karar alabileceği ve ABD iç hatlarının çok büyük bir bölümünde yolcuların bedava internetle tanışacağı tahmin ediliyor.


Posted

in