Etihad Airways, Dar Gövde Filosundaki Ekranları Kaldırıyor

Abu Dabi merkezli havayolu şirketi Etihad Airways, dar gövdeli uçak filosundaki koltuk arkası ekranları kaldıracağını duyurdu.

Etihad bunun yerine, film, belgesel, müzik gibi eğlence içeriğini, uçaklarına kuracağı merkezî bir sistem üzerinden kablosuz bağlantı ile yayımlayacak.

Uçak içi eğlence içeriğine ulaşmak isteyen yolcular, akıllı telefon, tablet PC, dizüstü bilgisayar gibi kişisel elektronik cihazlarını kullanacak.

Proje çerçevesinde, Etihad’ın filosundaki toplam 23 adet Airbus A320 ve A321 tipi uçağın kabin içleri yenilenecek ve Economy Class koltuklarının arkasında yer alan ekranlar sökülecek.

Önümüzdeki Ağustos ayının sonuna kadar tamamlanması hedeflenen çalışmalar sonrasında, uçaklarda meydana gelecek hafifleme sayesinde Etihad’ın A320/321 filosu yılda 18 ton daha az ağırlık taşımış olacak.

Etihad bu uçakları, Abu Dabi’den beş saatlik uçuş mesafesine kadar olan yaklaşık 40 farklı hatta kullanıyor.

Özel Tasarım Koltuklar

Etihad, uçak içi ekranları kaldırırken, yolcuların herhangi bir konfor kaybına uğramamasına dikkat ediyor.

Şirket bu iş için, İngiltere merkezli koltuk üreticisi Acro ile çalışıyor.

“Extra-spatial Design” adı verilen koltuk tasarımında, yolcuların özellikle akıllı telefon, tablet PC gibi cihazlarını koltuk sırtlarına yerleştirebilecekleri bir askı mekanizması bulunuyor.

Bunun yanı sıra, hızlı şarj edebilme özelliğine sahip USB prizi de unutulmamış.

300 saati geçen süredeki eğlence içeriği, Panasonic eXW sistemi üzerinden yayımlanacak.

Bu sistemden faydalanabilmek için yolcuların, uçuş öncesinde E-BOX STREAM uygulamasını kendi cihazlarına indirip yüklemesi gerekiyor.

Son gelişmeler şunu gösteriyor ki, yakın bir gelecekte bir çok havayolu şirketi, özellikle dar gövdeli uçakların Economy Class bölümünde, koltuk arkası ekranları kaldırarak, kablosuz eğlence içeriği yayımı konseptine geçecek.