Singapore Airlines, İnternet Bağlantısı İçin OnAir’i Tercih Etti

Son bir kaç aydır sık sık değindiğim üzere, yolculara uçakta internet bağlantısı sunmak artık kaçınılmaz bir noktaya gelmiş durumda.

Delta, Lufthansa, JetBlue gibi şirketlerin ViaSat, GoGo, Panasonic gibi şirketlerle yaptıkları işbirliklerinden bahsetmiştim.

Doğrusunu söylemek gerekirse bu konuda hizmet veren bu kadar çok sayıda şirket olduğunu bilmiyordum.

Singapore Airlines – OnAir internet

İşte onlardan bir diğeri; OnAir, bir Airbus & SITA ortaklığı olan bu şirket, Singapore Airlines’ın uçaklarını internet bağlantısı ile donatacak.

OnAir, tıpkı ViaSat ve Panasonic gibi, internet bağlantısını uydular üzerinden GSM ve GPRS sistemlerini kullanarak sağlıyor.

Bu çalışma kapsamında yolculara kablosuz internet bağlantısının yanı sıra, cep telefonu ile iletişim kurma imkânı da sunulacak.

2011 yılının ilk yarısında devreye girecek sistem, önce A380 filosunda, daha sonra da A340-500 ve Boeing 777-300ER uçaklarında yolcularla buluşacak.

2005 yılında Boeing’in Connexion sistemini kullanmış olan Singapore Airlines, bu kez OnAir ile tüm yolculuğu kapsayacak bir internet bağlantısına kavuşmuş oluyor.

Daha geçtiğimiz günlerde Singapore Airlines ile ilgili bir makalenin özetini yayımlamış ve şirketin yolcularına sunduğu hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla gerekli gördüğü noktalarda masraftan kaçınmadığını vurgulamıştım.

Bu çalışma ile Singapore Airlines, yolcularına tüm yolculuk boyunca internet bağlantısı sunan Asyalı ilk havayolu şirketi oluyor.

Projenin cep telefonu tarafında sesli konuşmaya izin verilip verilmeyeceği son aşamada kararlaştırılacak.

Cep telefonu kullanımının doğrudan aylık faturaya yansıtılacağı, internet bağlantısı için ise uçuş esnasında IFEC sisteminden bir paket satın alınması gerektiği belirtiliyor.