THY ve Boeing, Siparişe İmza Attı

Türk Hava Yolları’nın (THY) bundan bir yıl önce verdiği Boeing siparişinin dar gövdeli uçak bölümünün bir türlü imzalanamadığını aktarmıştım.

100 adedi kesin ve 50 adedi opsiyon olmak üzere toplam 150 adet 737-8/10MAX için Boeing ile anlaşılmış; fakat bu siparişin resmîleşmesi motor üreticisi CFMI ile de bir uzlaşmaya varılması şart koşulmuştu.

Çok sayıda CFMI üretimi motorlu uçağı bulunan THY’nin, motor tamir ve bakımı konusunda kendi tesisini kurarak CFMI’ın “Premier” adını verdiği iş ortakları grubuna katılmak istiyordu.

THY ile Boeing arasındaki sipariş anlaşması resmen imzalandı. (23 Eylül 2026)
THY ile Boeing arasındaki sipariş anlaşması resmen imzalandı. (23 Eylül 2026)

Anlaşılan o ki taraflar bir uzlaşmaya vardı ve dün New York’ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla resmî imzalar atıldı.

Gelgelelim, THY’nin konu hakkındaki açıklamasında, motor konusunda nasıl bir adım atıldığında yer verilmedi.


Posted

in

,