MI Airlines_tablet_connected crew

MI Airline, Kabin Ekiplerinin İşini Kolaylaştıracak

MI Airline_tablet screenHavayolu sektörü genelindeki emtialaşma fenomenine karşı kendilerini farklılaştırmak arzusundaki havayolu şirketleri, yolcu deneyimini daha üst seviyelere taşıma yolunda birbirinden farklı projelerle gündeme gelmeye devam ediyor.

Hollanda’nın kadim bayrak taşıyıcı şirketi KLM de bu yönde hareket edenlerden.

KLM ile birlikte Schiphol Group, Delft University of Technology ve Rabobank’ın işbirliği ile kurulmuş olan Mainport Innovation Fund (MIF), havayolu sektörüne ilişkin inovatif projeleri desteklemeyi hedefliyor.

Sektörü daha sürdürülebilir, daha güvenli ve daha verimli hale getirecek inovasyonlar üzerinde çalışmalar yapan teknoloji firmaları, MIF’in ilgi alanına giriyor.

İşte bu şirketlerden bir tanesi, 2010 yılı sonunda Hollanda merkezli olarak kurulan ve Tablet PC çözümlerine odaklanan MI Airline adlı firma. MIF, MI Airline’a 1,2 milyon tutarında bir yatırımla katkıda bulunacak.

MI Airline’ın misyonu, havayolu sektöründeki bilgi kopukluklarını gidermek amacıyla, ilgili aktörler arasında bir “Golden Gate Köprüsü” olabilmek.

Bu amaçla, uçuş operasyonunun merkezindeki personel ile, uç noktalarda bulunan kokpit, kabin ve yer işletme ekipleri arasında sağlıklı ve istikrarlı bir bilgi akışının kurulması hedefleniyor.

Bu sayede bir yandan verimlilik artışı sağlanıp maliyetler azaltılırken, diğer taraftan da yolcuların seyahat deneyiminin müspet yönde geliştirilmesinin önü açılmış olacak.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, başını KLM’in çektiği Mainport Innovation Fund tarafından desteklenen MI Airline’ın ürettiği ve “Connected Crew” adını verdiği çözüm ile, kabin ekiplerinin yolcularla olan etkileşiminin artırılması amaçlanıyor.

MI AirlineConnected Crew, Economy Class’taki bir yolcuya Business Class koltuğu satılması (up-sell), uçuş sırasında ikram ve duty-free ürün satışı, bağlantılı uçuşu olan yolcuların muhtemel gecikmeler hakkında bilgilendirilmesi gibi yolcu deneyimini güçlendirecek bir çok imkânı, havayolu şirketlerinin kullanımına sunuyor.

Havayolu 101 olarak her zaman belirttiğimiz üzere, uçakla seyahat eden yolcular, satın almış oldukları A noktasından B noktasına uçuş hizmetini, uçak içerisinde yani uçuş esnasında teslim alıyor.

Bu yüzden, uçuş esnasında sunulan hizmetin kalitesi, müşteri memnuniyetinin sağlanması noktasında son derece önem arz ediyor.

Havayolu seyahat zincirinin bu halkasına yatırım yapan şirketler, geleceğe daha güvenli bir biçimde adım atacaklar.

The MI Airline Story – what data can do to improve passenger experience and onboard business from MI Airline on Vimeo.