British_Airways_to fly to serve

British Airways, İngiltere’nin En Kuvvetli Markası

British_Airways_to fly to serveDünyanın önde gelen marka değerlendirme kuruluşlarından birisi olan Brand Finance, İngiltere’de 2013 yılının en kuvvetli markalarını açıkladı.

Belki de başarıyla yürütmekte olduğu yeniden yapılanma planının (Beş yıllık kurum kimliği yenileme programı) bir meyvası olarak British Airways, İngiltere’nin süper markaları arasında ilk sıraya yükseldi.

5 milyar Pound gibi oldukça yüksek bir bütçeye sahip plan çerçevesinde kurum kimliğinin yanı sıra yeni uçaklar, yeni iç tasarım ve yeni hizmetler gibi daha bir çok unsur bulunuyordu.

Rolex, Coca-Cola, Apple, BBC, Google, Mercedes-Benz gibi bir çok dünyaca ünlü markayı geride bırakan şirket, yaklaşık 20 yıldır yapılan bu marka değerlendirmesi çalışmasında ilk kez birinci oldu.

İngiltere genelindeki en kuvvetli ikinci marka Rolex olurken, Coca-Cola üçüncü sırada yer aldı.

British Airways’in bu başarısının ardında yatan en büyük etkenin, 2012 Londra Olimpiyatları çerçevesinde gerçekleştirilen pazarlama çalışmaları ile, şirketin “İngilizliğine” yapılan vurgu olduğu belirtiliyor.

Hatırlanacağı üzere, olimpiyat oyunlarından bir sene kadar önce başlatılan kampanya çerçevesinde British Airways, 10 milyon Pound’un üzerinde bir reklam harcaması bütçelemişti.

Reklam çalışmalarının yanı sıra bir çok marka odaklı etkinlik de, aynı kampanya içerisinde yer almıştı.

Yine 2011-2012 döneminde, British Airways’in Britanya İmparatorluğu’nun bayrak taşıyıcı şirketi olmasına vurgu yapan ve İngiliz Kraliyet mottosunun (dieu et mon droit) yer aldığı dünyaca ünlü armadan esinlenilerek hazırlanan arma ile birlikte kullanılan yeni logo da halen akıllarda.

Bu kapsamda, uzun zamandır kullanılmakta olan “The World’s Favourite Airline” sloganı, “To Fly. To Serve.” şeklinde değiştirilmişti.

Marka odaklı çalışmalarının yanı sıra, operasyonel açıdan da iyi günler geçiren British Airways, 2013 yılını 651 milyon Pound’luk (yaklaşık 799 milyon Euro) faaliyet kârı ile kapatmayı başarmıştı.