gol hostesleri

Delta, GOL’a Ortak Oldu; Brezilya Pazarına Adım Attı

ABD’li dev taşıyıcı Delta Air Lines, 2014 yılında Dünya Kupası, 2016 yılında da Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapacak Brezilya’nın güçlü havayolu şirketlerinden GOL’a ortak oldu.

Uzunca bir zamandır havayolu sektörünü hem havayolu şirketleri hem de havalimanı altyapıları açılarından geliştirmeye çalışan Brezilya hükümeti, böylelikle, yapmış olduğu girişimlerin ilk meyvesini aldı da denilebilir.

Delta, anlaşma çerçevesinde 100 milyon USD’lik bir yatırımda bulunurken, bunun karşılığında GOL’un yönetim kuruluna bir temsilcisini atayacak.

gol hostesleri
GOL

Delta – GOL ortaklığı sonucunda;

  • iki şirket arasındaki codeshare anlaşmalarının artırılması,
  • bağlantılı seferlerin tarifelerinin optimize edilerek, verimliliğin artırılması,
  • taraflara ait sık uçan yolcu programlarının (SMILES ve SkyMiles) senkronize edilmesi,
  • pazarlama, satış, reklam, teknik bakım gibi bir çok konuda iş birliği yapılması hedefleniyor.

GOL halihazırda Brezilya iç hat yolcu trafiğinin (ÜYK) yaklaşık %35-40’lık, dış hat trafiğinin ise %10’luk bir kısmını elinde tutuyor.

Filosunda bulunan 124 uçakla 63 noktaya sefer (940/gün) yapan GOL; São Paulo Congonhas, Rio de Janeiro Galeão ve Brasília havalimanlarını hub olarak kullanıyor.

2010 yılını 130 milyon USD kârla kapatan şirket, bu yılın ilk 9 ayında ise 460 milyon USD civarında bir zarara imza atmış durumda.

Önümüzdeki sene içerisinde Şilili LAN ile birleşecek olan TAM, GOL’un en önemli rakibi konumunda.

TAM, LAN’la birlikte oneworld veya Star Alliance’ın üyesi olarak yoluna devam ederken, GOL, yapılan açıklamaya göre yoluna şimdilik yalnız devam edecek.

Brezilya havayolu sektörü önümüzdeki dönemde de dikkatleri çekmeye devam edecek gibi görünüyor.