KLM iFLY Magazine

iFly Magazine: Uçuş Esnası Dergilerinde Yeni Bir Soluk

iFly Magazine.

Hollanda Kraliyet Havayolları – KLM tarafından iki ayda bir online ortamda yayımlanmak üzere hazırlanan bir uçuş esnası dergisi.

iFly Magazine aslında KLM tarafından bir “online seyahat dergisi” şeklinde tanımlanmış.

Bu tanım doğru olmakla birlikte, işin içinde bir havayolu şirketi bulununca, insanın aklına daha ziyade uçuş esnasında uçak yolcularının beğenisine sunulan kurumsal dergiler geliyor.

KLM iFLY Magazine
KLM iFly Magazine

iFly Magazine’i bu açıdan bir uçuş esnası dergisi olarak tanımlıyorum.

Ama tablet PC kullanımının hızla arttığı şu dönemde, ister uçakta ister başka bir yerde, iFly Magazine, her zaman okunabilecek bir içeriğe, kaliteye ve erişilebilirliğe sahip.

iFly Magazine’de, KLM’in uçuş noktalarını tanıtan bir çok makale, fotoğraf ve video bulunuyor.

Derginin 28 Kasım 2011’de yayımlanan bu sayısında Milano, Hong Kong, Dallas ve bazı kayak merkezlerini tanıtan bölümler yer alıyor.

Ek olarak; 1854 yılında başladığı üç yıllık seyahatiyle Orta Afrika’yı bir baştan diğerine kat ederek önemli bir keşif gezisine imza atan David Livingstone’un hikâyesi de derginin mutlaka görülmesi gereken sayfaları arasında sayılabilir.

Yine iFly Magazine’den, 2017 yılında tamamlanması planlanan yeni Pekin Havalimanı terminali hakkında bilgi sahibi olabilmek mümkün.

Bu dergi aslında, önümüzdeki yıllarda e-kitap formatının gideceği noktayı da göstermesi açısından son derece önemli bir örnek.

Şimdiki, statik sayfalardan oluşan PDF formatındaki kitaplar yerine, son derece canlı, her an güncellenen ve interaktif özelliklere sahip e-kitap ve e-dergiler, hayatımızın bir parçası olacak.

Mesela; 14 sayfa gibi görünen iFly Magazine’in, içine girildiğinde çok daha fazlasını sunan bir yapıya sahip olduğu hemen fark ediliyor.

Yukarıda belirttiğimiz ve dünyanın çeşitli noktaları hakkında bilgi sağlayan bölümlerde ayrıca, otel ve otomobil kiralama işlemlerine bağlantılar verildiği gibi, istendiği takdirde tek tıkla KLM’in online rezervasyon sayfasına erişilip, uçak bileti satın almak da mümkün.

Alışverişe ayrılan kısımlar da cabası.

Online mecradaki uygulamalarıyla her zaman takdir edilen KLM’den de böylesi bir çalışma beklenirdi zaten.

🙂