easyJet, hidrojen denemelerine devam ediyor.

easyJet, Hidrojen Denemelerine Devam Ediyor

easyJet, hidrojen akaryakıt konusundaki denemelere devam ediyor.

easyJet bu kapsamda, uçak motoru denemelerinin yanı sıra havalimanı operasyonlarına da başladı.

Bristol Havalimanı’nda yapılan ve Project Acorn adı verilen ilk denemede, bagaj çekme araçları hidrojen yakıtıyla çalıştırıldı.

easyJet, hidrojen denemelerine devam ediyor.
easyJet, hidrojen denemelerine devam ediyor.

Havayolunun günlük operasyonlarının bir parçası olarak yürütülen deneme, gazın yoğun ve gerçek havalimanı ortamında yer ekipmanlarına yakıt ikmali için güvenli ve güvenilir bir şekilde kullanılabileceğini gösterdi.

Üzerinde bir yılı aşkın bir süredir çalışılan proje; havacılık, mühendislik, lojistik ve akademi dünyasından birçok önde gelen kuruluşun katılımıyla gerçekleştirildi.

easyJet’le birlikte projede şu kurum ve kuruluşlar yer aldı:

Cranfield Aerospace Solutions, Cranfield University, Connected Places Catapult (CPC), DHL Supply Chain, Fuel Cell Systems, the IAAPS research institute, Jacobs, Mulag ve TCR.

easyJet, hidrojen denemelerine devam ediyor.
easyJet, hidrojen denemelerine devam ediyor.

Grup, denemenin çıktılarını sektördeki en iyi uygulama standartlarının geliştirilmesine yardımcı olmak, havalimanlarına, havayollarına, yerel makamlara ve düzenleyicilere gerekli altyapı değişiklikleri konusunda rehberlik sağlamak ve hidrojenin bir hava meydanında kullanımına yönelik düzenleyici bir çerçevenin geliştirilmesini desteklemek için kullanmayı amaçlıyor.

Toplanan veriler ve içgörüler, Birleşik Krallık’taki altyapı, düzenleme ve politika değişikliklerinin karbon emisyonsuz uçuştaki teknolojik gelişmelere ayak uydurmasını sağlamak için Hydrogen in Aviation (HIA) gibi grupların yürüttüğü araştırmaları da besleyecek.

Bu proje aynı zamanda Hydrogen South West (HSW) ve Hydrogen Innovation Initiative (HII) gibi diğer kuruluşların çalışmalarını ve hedeflerini de destekliyor.

Aşama Aşama Hidrojen Deneme Projesi:

  1. Emniyet ve Değerlendirme: Bristol Havalimanı’ndaki testten önceki haftalarda, Cranfield Üniversitesi’nde emniyetli ve kontrollü bir ortamda kara tarafı operasyonel denemeleri ve eğitimi gerçekleştirildi.
  2. Hidrojenin Depolanması ve Dağıtılması: Hidrojen (H2) içeren tanklar ve Fuel Cell Systems Ltd tarafından tasarlanan ve sağlanan hyQube hidrojen yakıt ikmal cihazı Bristol Havalimanı’ndaki Project Acorn deneme sahasına nakledildi.
  3. Son Kullanım (bagaj traktörüne güç verme): GH2 bagaj traktörüne (Mulag tarafından üretilmiş ve fabrikada test edilmiştir ve Globe FC proton değişim membranlı yakıt hücresi ile donatılmış), eğitimli DHL personeli tarafından Bristol Havalimanı’ndaki mobil yakıt ikmal aracı aracılığıyla yakıt ikmali yapıldı. DHL personeli, GH2 bagaj çekicisini, Bristol Havalimanı’nda easyJet uçaklarına hizmet etmek için kullandı.

Posted

in

,