JetBlue'nun Amsterdam uçuşlarının başlaması şerefine hazırlattığı görsel

JetBlue, Amsterdam’a Uçmaya Devam Edecek

JetBlue, önümüzdeki yaz tarifesi döneminde de Amsterdam seferlerine devam edecek.

JetBlue böylece, uzunca bir süre slot tartışması yaşadığı Amsterdam uçuşlarında en azından şimdilik rahat bir nefes almış oldu.

Şirket geçen yıl, Boston Logan (BOS) ve New York JFK havalimanlarından, Hollanda’nın başkentine seferlere başlayarak Avrupa pazarında yeni bir sayfa açmıştı.

Gelgelelim, son yapılan genel seçimi kaybeden fakat halen göreve devam eden Hollanda hükümeti, Amsterdam Schiphol Havalimanı’ndaki yıllık toplam uçuş sayısını sınırlayınca, JetBlue’nun slotları tehlikeye girmişti.

Bunun üzerine Amerikan Ulaştırma Bakanlığı, mütekabiliyet esasları çerçevesinde hareket edileceği yönünde iletişimde bulunarak sorunu ortadan kaldırmıştı.

Amsterdam Schiphol Havalimanı
Amsterdam Schiphol Havalimanı

Öte yandan Avrupa Komisyonu, bu hafta başında gelen slot tahsis haberinin ardından bir açıklama yaparak gelişmeyle ilgili memnuniyetini belirtirken, Hollanda hükümetinin aksi bir biçimde karar alması durumunda zaten kendilerinin müdahale ederek meseleyi çözeceklerini duyurdu.

Komisyon, Avrupa ile Amerika havayolu pazarının büyük havayolu ittifaklarınca domine edildiğini ve JetBlue gibi yeni oyuncuların, rekabetin artması ve dolayısıyla uçuş alternatiflerinin çeşitlenerek uçak biletlerinin ucuzlaması yönünde önemli rol oynadığına dikkat çekti.

Avrupa Komisyonu ayrıca, Amsterdam Schiphol Havalimanı’ndaki slot tahsis uygulamasını önümüzdeki dönemde de takip edeceğini vurguladı.


Posted

in