İstanbul İGA Havalimanı - Dış Hatlar Terminali

Havalimanı Yolcu Sayısı (Ocak 2024)

Yılın ilk ayında ülkemizdeki havalimanlarında hizmet verilen yolcu sayısı belli oldu.

Ocak’ta, Türkiye genelinde hizmet veren havalimanlarında iç hat yolcu trafiği 7 milyon, dış hat yolcu trafiği 7,7 milyon olmak üzere direkt transit yolcularla birlikte toplam 14,7 milyon kişiye hizmet verildi.

Aynı ay içinde ticarî uçak trafiği iç hatlarda 61.467 ve dış hatlarda 53.224 olmak üzere toplamda yaklaşık 115 bin adet seviyesinde gerçekleşti.

Yük (kargo, posta ve bagaj) trafiği ise iç hatlarda 62.019 ton, dış hatlarda 275.424 ton ve toplamda 337.443 tona ulaştı.

İGA ve Sabiha Gökçen’deki Yolcu Sayısı

Her zaman olduğu gibi bu ay da özellikle İstanbul’daki İGA (IST) ve Sabiha Gökçen (SAW) havalimanlarının performansına daha yakından bakıyoruz.

IST, yeni yıla özellikle dış hatlarda hızlı bir giriş yaptı.

Toplam yolcu sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6 oranında artarak 6 milyona ulaştı. IST’te böylece tüm zamanların en iyi ocak ayı performansı elde edildi.

Yolcu sayısı iç hatlarda yolcu sayısı yüzde 1, dış hatlardaysa yüzde 6 oranında artış kaydetti.

İstanbul İGA Havalimanı - Dış Hatlar Terminali
İstanbul İGA Havalimanı – Dış Hatlar Terminali

Öte yandan, İstanbul’un diğer yakasındaki havalimanımızda yeni yıl bir rekorla başladı.

SAW’daki toplam yolcu sayısı, Ocak 2023’e kıyasla yüzde 13 oranında artarak 3,1 milyona ulaştı. Bu sayı aynı zamanda, SAW’da tüm zamanların en iyi ocak ayı olarak tarihe geçti.

SAW iç hatlarda aylık bazda yüzde 7, dış hatlarda yüzde 19 gibi son derece dikkat çekici bir artışa imza attı.

Uzun bir bekleyişin ardından geçen aralık ayında hizmete giren ikinci pistin, SAW’a çok önemli kapasite katkısı sağlayacağı daha ilk aydan belli oldu.


Posted

in

,