Amsterdam Schiphol Havalimanı

Amsterdam Schiphol Havalimanı’ndaki Uçuş Kısıtlaması Kaldırıldı

Amsterdam Schiphol Havalimanı’nda gelecek yaz tarifesinde devreye girmesi planlanan uçuş sayısı kısıtlaması kaldırıldı.

Hollanda hükümeti, “acı ilaç” şeklinde tanımladığı bu kararı ABD ve Avrupa Birliği’nden gelen baskılar sonucunda almak zorunda kaldı.

22 Kasım’da yapılacak genel seçimlerden sonra kurulacak yeni hükümetin, uçuş kısıtlaması yönünde bir girişimde bulunup bulunmayacağı ise merak konusu.

Amsterdam Schiphol Havalimanı
Amsterdam Schiphol Havalimanı

Neticede, Air France – KLM, Delta Air Lines ve JetBlue gibi havayolları, Amsterdam gibi önemli bir pazarda bir nebze olsun rahat nefes almış oldu.

İşin tuhaf yanıysa, Schiphol Havalimanı İşletmesi bir açıklama yaparak, karardan dolayı hayal kırıklığına uğradıklarını duyurdu.

İşletme ayrıca, gelecek yılın yaz aylarından itibaren özel jetlerin ve en gürültülü motorlara sahip uçakların inişlerinin yasaklanabileceğinin sinyallerini verdi.

Schiphol’deki Uçuş Sayısı Kısıtlaması Neydi?

Karbon emisyonu ve gürültü konularını öne süren Hollanda hükümeti, Amsterdam Schiphol Havalimanı’ndaki yıllık uçuş sayısını 2024 yılından itibaren en fazla 452.500 adet olarak sınırlama kararı almıştı.

Bu durum, halihazırda 500.000 adet olan yıllık uçuş sayısı izninin, yüzde 9,5 oranında azaltılması anlamına geliyor.

Sektör yetkilileri ise bırakın bir azaltmaya gidilmesini, Schiphol’deki 500.000 adetlik uçuş sınırlamasının 2020 yılı sonunda revize edilerek, 2021’den itibaren 540.000 adet olarak uygulanmasını bekliyordu.


Posted

in