Amsterdam Schiphol Havalimanı

Hollanda Hükümeti, Schiphol Konusunda Kararlı

Hollanda hükümeti, Amsterdam Schiphol Havalimanı’ndaki uçuş sayısını sınırlandırmaya yönelik kararını uygulamakta ısrarcı davranıyor.

Hollanda Ulaştırma Bakanı Mark Harbers, 1 Eylül Cuma günü yaptığı açıklamada, söz konusu sınırlamanın 2024 yılında yürürlüğe gireceğini söyledi.

Harbers, Schiphol’deki yıllık uçuş sayısının en fazla 452.500 adet olacağını sözlerine ekledi.

Konuyu anayasa mahkemesine kadar taşıyan KLM yönetimi ise yaptığı karşı açıklamada bu kararın “anlaşılamaz” olduğunu bir kez daha vurgularken, uçuş sayısı sınırlamasının Hollanda ekonomisine zarar vereceğini iddia etti.

Airlines For Europe (A4E) adlı sektör temsilcisi kurum da KLM’e destek vererek, bu kararın “keyfi, kötü düşünülmüş ve mevcut prosedürlere zararlı” olduğunu söyledi.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) de konuya müdahil olarak, önümüzdeki kasım ayında Hollanda’da genel seçim yapılacağına dikkat çekerek, sivil havacılıkla ilgili böyle önemli bir kararın yeni hükümete bırakılması gerektiğini savundu.

İşin daha da ilginç yanı, Başbakanlık görevini seçime kadar yürütmekte olan Mark Rutte, ABD Ulaştırma Bakanlığı’nın Hollanda hükümetine uçuş sınırlamasına ilişkin kaygılarını dile getiren bir mektup gönderdiğini ve bunun ele alınacağını söylediğini doğruladı.

Amsterdam Schiphol Havalimanı’ndaki yıllık uçuş sayısı izni 500.000 adet mertebesinde bulunuyor.

İşin dramatik yanı ise sektör yetkilileri bırakın bir azaltmaya gidilmesini, Schiphol’deki 500.000 adetlik uçuş sınırlamasının 2020 yılı sonunda revize edilerek, 2021’den itibaren 540.000 adet olarak uygulanmasını bekliyordu.


Posted

in