İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı

IC Holding, Sabiha Gökçen Havalimanı’na Ortak Oldu

İbrahim Çeçen Holding (IC Holding), İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın terminal işletmesine ortak oldu.

Mevcut işletmeci Malezyalı MAHB (Malaysia Airports Holdings Berhad) şirketinin ortak arayışları böylece sonuçlandı.

IC Holding, MAHB’den işletmenin yüzde 50’sini satın alırken, şirketin CEO’luğuna, 2015 – 2019 yılları arasında Antalya Havalimanı’nı yöneten Serhat Soğukpınar atandı.

IC Holding’in bu işlem için ne kadarlık bir ödeme yapacağı ise açıklanmadı.

Serhat Soğukpınar (CEO, İSG)
Serhat Soğukpınar (CEO, İSG)

IC Holding bir çok havalimanı inşaatının yanı sıra bir dönem Antalya Havalimanı ikinci terminal işletmesini de gerçekleştirmişti.

MAHB CEO Vekili Mohamed Rastam Shahrom, konuyla ilgili açıklamasında;

“Soğukpınar’a aramıza hoş geldin diyoruz. Kendisinin ataması Malezya Havalimanları ve IC Holding arasındaki stratejik işbirliğinin başlangıcı niteliğinde. IC Holding’in havalimanı işletmeciliği konusundaki engin tecrübesi ile hizmette mükemmellik ve sürdürülebilir başarıyı elde etme hedeflerimiz doğrultusunda çalışacağız. Bu iş birlikteliğinin ileriye dönük her iki taraf için de değer yaratmasını ve bizleri ortak hedeflerimize daha da yakınlaştırmasını umuyoruz.” dedi.

TAV İstemişti

Aslında bundan yıllar önce TAV, İSG’ye ortak olmak istemişti.

TAV, 2014’ün sonralarına doğru, Limak’ın elindeki yüzde 40’lık hisseyi satın alacağını duyurmuştu.

Ancak her ne olduysa, bu haberden sadece bir ay sonra, o tarih itibarıyla İSG’nin yüzde 60 hissesine ve kalan hisseler için öncelikli satın alma hakkına sahip olan MAHB, bu hakkı kullanmaya karar vermişti.

Böylece MAHB, Limak Holding’e 285 milyon Euro ödeyerek İSG’nin yüzde 100’üne sahip hale gelmiş ve bu önemli hava ulaşım noktasının tek patronu olmuştu.