Embraer, Hava Taksi Aracı İçin 60 Adet Sipariş Aldı

Brezilyalı uçak üreticisi Embraer, elektrikli uçan taksi aracı için iki farklı müşteriden toplam 60 adet sipariş aldığını açıkladı.

Embraer’in müşterileri Avustralya’dan:

Sydney Seaplanes ve Nautilus Aviation.

50 adet araç sipariş eden ve 2005 yılından bu yana Sydney ve çevresinde turistik amaçlı havacılık hizmeti veren Sydney Seaplanes, gelecekler yıllarda yoluna elektrikli hava taksileriyle devam etmeyi amaçlıyor.

Söz konusu araçların teslimatının 2026 yılında başlaması planlanıyor.

10 adet araç sipariş Nautilus Aviation firmasıysa aslında bir helikopter işletmecisi.

Nautilus, Embraer’den satın alacağı yeni hava taksilerini özellikle Queensland civarındaki turistik noktalarda kullanmayı hedefliyor.

Seaplanes ve Nautilus Aviation firmalarınca sipariş edilen araçların toplam maliyeti hakkında ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Embraer’in geleceğe dönük bu çok önemli projesi, bir alt şirketi olan Eve Urban Air Mobility (Eve) tarafından yürütülüyor.

eVTOL (electric vertical takeoff and landing aircraft) kategorisindeki araç henüz geliştirme aşamasında.

Şimdilik Eve adı verilen elektrikli araç, tıpkı rakipleri gibi dikine iniş/kalkış yapma (VTOL) özelliğine sahip.

Eve, insan merkezli bir yaklaşımla ve yolcu deneyimine odaklı bir biçimde tasarlanmış.

Arıza oranının, işletme maliyetlerinin ve pervane gürültüsünün düşük olacağı belirtilen Eve, zaman içinde tamamen otonom bir biçimde uçan bir araç haline dönüştürülecek.

Dikine iniş/kalkışı sağlayan sekiz adet pervanenin yanı sıra, ileri doğru harekete destek verecek iki büyük pervane, Eve’in tasarımında dikkat çekiyor.


Posted

in

, ,