Yeni Bir Uçan Otomobil Projesi: EmbraerX

Gün geçmiyor ki yeni bir uçan otomobil projesi kamuoyuna tanıtılmasın.

Biz bugün ise 2019 yılının ortalarına geri dönüyoruz.

Geçen yılın Haziran ayında, Brezilyalı uçak üreticisi Embraer, elektrikli motorlara sahip yeni bir uçan araç projesini tanıtmıştı.

EmbraerX

EmbraerX adı verilen araç, tıpkı diğer rakipleri gibi dikine iniş/kalkış yapma (VTOL) özelliğine sahip.

Projenin başındaki isim, Antonio Campello, insan merkezli bir yaklaşımları bulunduğunu ve geliştirdikleri aracın, yolcu deneyimine odaklı olacağını söylemişti.

Campello ayrıca, EmbareX’in herkes tarafından kullanılabilecek kadar uygun bir maliyete sahip olacağını da sözlerine eklemişti.

Arıza oranının, işletme maliyetlerinin ve pervane gürültüsünün düşük olacağı söylenen EmbraerX, kademeli bir biçimde tamamen otonom bir biçimde uçan bir araç haline dönüştürülecek.

Dikine iniş/kalkışı sağlayan sekiz adet pervanenin yanı sıra, ileri doğru harekete destek verecek iki büyük pervane, EmbraerX’in tasarımında dikkat çekiyor.

İşin bir diğer ilginç yanı, bu projenin içinde de Uber’in bulunması.

Hatırlayacağınız gibi Uber, geçtiğimiz hafta Hyundai tarafından tanıtılan uçan otomobil projesinde de yer alıyor.

Singapur, Dubai, New York gibi insan ve trafik yoğunluğunun yüksek olduğu kentlerde, tamamen kendi kendine çalışabilen uçan taksilerin, 2020’li yılların ikinci yarısından itibaren yavaş yavaş kullanılmaya başlanacağı belirtiliyor.

Bakalım yeni ekonominin en önemli temsilcilerinden Uber neticede, kent içi hava ulaşımı projesinde hangi üretici firma veya firmalarla çalışacak?


Posted

in

, ,