İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Kiracılarına Kolaylık

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın işletmecilerinden HEAŞ, burada faaliyet gösteren şirketlere bazı kolaylıklar sağladığını duyurdu.

HEAŞ öncelikle, 1 Nisan 2020 – 31 Aralık 2022 arasını, salgın dönemi olarak kabul etti.

Bu tarihin belirlenmesi son derece kritik. Zira taraflar arasında yapılan anlaşmalarda yer alan mücbir sebep maddesinin uygulanabilmesi için salgın döneminin hangi tarih aralığını kapsadığının açıklanması gerekiyor.

HEAŞ yönetimi, 23 Şubat 2021 tarihinde yaptığı toplantıda, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda hizmet veren havayolu, yer hizmet kuruluşları ve diğer ticari kuruluşlara tahsisli mahallere ilişkin olarak, 1 Nisan 2020 – 31 Aralık 2020 dönemi için düzenlenmiş veya ötelenmiş olan toplamda dokuz aylık kira bedellerinin alınmamasına karar verdi.

Buna ilave olarak, söz konusu kuruluşların ve kiracıların, 2021 ve 2022 yıllarına ait kira bedelleri de iki yıl boyunca %50 indirimli uygulanacak.

Terminaldeki Kiracılar Ne Olacak?

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın terminalini Malezyalı bir şirket olan Malaysia Airports Holdings bünyesindeki İSG işletiyor.

Terminal tarafındaki kiracılara ne gibi bir kolaylık sağlanacağına ilişkin olarak henüz bir açıklama yapılmadı.

Hatırlanacağı üzere geçen hafta DHMİ, kendi işlettiği havalimanlarındaki kira ödemelerinde bazı kolaylıklar sağlayacağını açıklamıştı.

Ülkemizdeki diğer havalimanı ve terminal işletmecileri İGA, TAV ve YDA’dan da henüz bu konuda net bir bilgi verilmiş değil.


Posted

in