Wing, ABD’de Hizmet Vermeye Başlıyor

Google’ın ana şirketi Alphabet bünyesinde bulunan Wing, ABD’nin Virginia eyaletinde küçük paket taşıma hizmeti vermeye hazırlanıyor.

Wing, önümüzdeki haftalarda başlatılması planlanan deneme çalışmaları kapsamında FedEx Express, Walgreens ve Sugar Magnolia adlı şirketlerle işbirliği yapacak.

Acilen teslim edilmesi gereken paketler (FedEx Express), çeşitli eczane ürünleri (Walgreens) ve pastane ürünleri (Sugar Magnolia), Wing’in test sürecinde yer alacak.

Söz konusu deneme uçuşları, ABD Ulaştırma Bakanlığı’nın insansız hava araçları entegrasyon programı çerçevesinde icra edilecek.

Wing bu iş için özel teslimat kutuları hazırladı.

Hatırlanacağı üzere Wing bu yılın başlarında, Avustralya’nın Canberra kentinde drone ile küçük paket teslimatı hizmeti başlatmıştı.

Hemen ardından, Finlandiya’nın başkenti Helsinki, Wing’in hizmet verdiği ikinci kent olarak tarihe geçmişti.

Virginia’nın Christiansburg kenti ile birlikte şirket, kendi merkezine, ABD’ye girmiş olacak.

Wing, geçtiğimiz Nisan ayında, Amerikan Federal Havacılık Dairesi FAA’den insansız hava araçlarıyla teslimat yapma konusunda lisans alan ilk firma olmuştu.

Uber (Elevate) ve Amazon (Prime Air), Wing’in ABD’deki en önemli rakipleri olarak ön plana çıkıyor.

Öte yandan, Amerikalı muadillerine göre bir adım önde olan Çinli EHang firması Mayıs ayında, Alman DHL ile bir işbirliğine giderek, Guangzhou kentinde drone ile teslimat hizmeti vermeye başlamıştı.


Posted

in

, ,