Teknofest 2019, Bugün Başlıyor

Teknofest 2019 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, bugün (17 Eylül) İstanbul Atatürk Havalimanı’nda başlıyor.

Teknofest 2019, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) öncülüğünde, Türkiye’nin çok sayıda önemli kurum ve firmasının destekleriyle düzenleniyor.

22 Eylül Pazar gününe kadar sürecek olan etkinliği binlerce kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Solo Türk, Türk Yıldızları, Redbull gibi ekiplerin gösteri uçuşlarının yanı sıra, çok sayıda Rus yapımı uçak da Teknofest 2019’da meraklılar ile buluşacak.

Sukhoi Su-35 savaş uçağı, Beriev Be-200 yangın söndürme uçağı ve MC-21 tipi yolcu uçağı özellikle dikkat çekiyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tarafından tasarımı yapılan Millî Muharip Uçak’ın (MMU) mock-up’ı yani bire bir modeli, Atatürk Havalimanı’nda sergilenecek uçaklar arasında bulunuyor.

Teknofest 2019

Ayrıca, havacılık, uzay ve teknoloji alanlarında toplumun genelinde farkındalık oluşturmak, bu alanda çalışan gençleri desteklemek ve geleceğin teknolojileri üzerinde araştırma yapmaya özendirmek amacıyla çok sayıda seminer düzenlenecek.

Teknofest 2019’un en önemli ayağını teknoloji yarışmaları oluşturuyor.

Havacılıktan otomotive, yapay zekadan simülasyon sistemlerine, su altı araçlarından otonom araçlara uzanan geniş bir çerçevede düzenlenen 19 farklı kategoride yer alan teknoloji yarışmalarına, Türkiye’nin 81 ilinden ve 122 farklı ülkeden toplam 17.773 takım başvuru yaptı.

Bunların arasından yapılan elemelerde, 2.000’den fazla takım 50.000 yarışmacı finalist olmaya hak kazandı.

Tüm havacılık ve teknoloji meraklılarını, Teknofest 2019’u ziyaret etmeye davet ediyoruz.


Posted

in

, ,