Air France Şimdi de “HOP!” Markasını mı Kapatacak?

Geçtiğimiz günlerde “Joon” markasını sonlandıran Air France’ın şimdi de “HOP!” markası için aynı kararı verdiği iddia edildi.

Air France-KLM’deki görevine resmî olarak 30 Eylül 2018 tarihinde başlayan Kanadalı CEO Ben Smith‘in, HOP! markasının durumundan memnun olmadığı ve özellikle Air France’ın uzun menzilli pazarlardaki yolcuları için bu markanın kafa karıştırıcı olduğunu söylediği konuşuluyor.

Aslında Joon markasının sonlandırılacağı açıklandığında da yolcuların, pazarın, yatırımcıların ve hatta çalışanların yeni markayı anlamakta güçlük çektiği ve çok markalı yapının, Air France’ı zayıflattığı belirtilmişti.

Daha ziyade Fransa iç hatları ve Orta Avrupa’daki yakın destinasyonlara HOP! markası altında icra edilen uçuşların önümüzdeki dönemde Air France markası ile devam edeceği tahmin ediliyor.

HOP!, Altı Sene Önce Kurulmuştu

HOP! bundan tam altı yıl önce büyük umutlarla kurulmuştu.

Air France, Airlinair, Brit Air ve Regional adlı bölgesel havayolu şirketlerini tek bir çatı altında toplamıştı.

Filolarında ATR 42, ATR 72, Embraer 170, Embraer 190 gibi bölgesel jetleri bulunduran bu şirketler, Nisan 2013′te başlayan yaz tarifesiyle birlikte, yeni marka, yeni fiyat yapısı ve yeni tarifeyle faaliyet göstermeye başlamışlardı.

HOP_air france

Aradan geçen altı yılın ardından HOP! markasının bir başarısızlık olduğu ve mâlî açıdan zor durumda bulunduğu da iddialar arasında yer alıyor.

Öte yandan, Joon ve HOP!’un başına gelenlerin, Transavia France markasına da yansıyabileceği, sektördeki spekülasyonlardan bir diğeri.