HOP_air france

HOP! Air France’ın Yeni Bölgesel Havayolu Markası

HOP_air franceHavayolu 101’in geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde duyurduğu çalışmalar sonuçlandı ve Air France, bölgesel havayolu şirketlerini tek bir çatı altında topladı.

Kısaca hatırlamak gerekirse; Transform 2015 adı verilen proje ile kısa – orta menzilli operasyonunu yeniden düzenlemekte olan Air France; Airlinair, Brit Air ve Regional adlı şirketleri tek bir çatı altında topladı.

Filolarında ATR 42, ATR 72, Embraer 170, Embraer 190 gibi bölgesel jetleri bulunduran bu şirketler, Nisan 2013′te başlayacak yaz tarifesiyle birlikte, HOP! markası ile, yeni fiyat yapısı ve tarifeyle faaliyet gösterecek.

Satış ve pazarlama faaliyetleri, yeni kurulacak şirketin ekibi tarafından Fransa’nın hedeflenen bölgelerinde, yerinde sürdürülecek.

HOP! ile birlikte Air France, düşük maliyetli havayolu şirketleriyle bölgesel kapsamda yeni bir mücadeleye girişmiş oluyor.

Bu çerçevede, tatil amaçlı seyahat eden yolcuların yanı sıra, iş seyahatleri yapanlar da hedeflenmiş.

“Making Europe smaller” sloganını kullacak olan HOP! markası; çabukluk, çeviklik, kolaylık gibi kavramlar ile uçak yolcusunu bir araya getirmeyi hedefliyor.

3.000 civarında personeli bulunan HOP!, günde 530 uçuşla 136 noktaya ulaşacak.

Filosunda, 48-100 arası koltuk kapasitesi olan 98 uçak bulunacak.

Üç farklı kategorideki bilet fiyatları 55 Euro (tek gidiş) seviyesinden başlayacak.

HOP! Air France´ın Yeni Bölgesel Havayolu Markası

Transform 2015 projesinin esas amacı, Air France’ın sürekli biçimde zarar etmekte olan kısa-orta menzilli uçuş operasyonunu verimli ve kârlı bir biçimde yapılandırmak.

HOP!’un yanı sıra Air France ve Transavia France markaları da bu segmentte faaliyetlerine devam edecek. Bu üç markanın kısa-orta menzildeki görev dağılımı şu şekilde:

1- Air France:

Paris-Charles de Gaulle merkezli uzun menzilli hatları desteklemek ve özellikle iş amaçlı seyahatlerde Paris-Orly, Marsilya, Toulouse ve Nice noktalarından noktadan noktaya seferler düzenlemek.

2- HOP!:

Paris-Orly ve Fransa iç hatlarında noktadan noktaya uçuşlar ve Air France adına Paris-Charles de Gaulle bağlantılı uçuşlar.

3- Transavia France:

Avrupa ve Akdeniz bölgesinde tatil amaçlı uçuşlar.