Air France-KLM’in Başına Kanadalı Yönetici

Air France-KLM’in bir süredir boş olan üst düzey yönetici pozisyonuna (CEO), Kanadalı Benjamin Smith getirildi.

Söz konusu karar, Air France-KLM yönetim kurulunun 16 Ağustos 2018 tarihinde yaptığı toplantıda alındı.

Böylece Air France’ın tarihinde ilk kez, Fransız olmayan bir kişi bu önemli koltuğa oturmuş oldu.

Yaklaşık 20 yıldır Air Canada bünyesinde görev yapmakta olan Benjamin Smith son dolarak bu şirketin operasyondan sorumlu genel müdür yardımcılığı görevini sürdürmekteydi.

Smith, Air France-KLM’deki görevine resmî olarak 30 Eylül 2018 tarihinde başlayacak.

Benjamin Smith (CEO, Air France-KLM)

Kendi yönetim ekibini oluşturacak olan Benjamin Smith’ten en önemli beklenti, yıllardır adeta patinaj yapmakta olan Air France-KLM’i yeniden rakipleriyle boy ölçüşebilir hale getirmesi.

Air Canada’nın başarılı bir biçimde yeniden yapılandırılması sürecinde etkin rol oynayan Smith’in, benzer bir performansı Air France-KLM için de gösterip gösteremeyeceği merak konusu.

Hatırlanacağı üzere, Air France-KLM’in bir önceki CEO’su Jean-Marc Janaillac, hazırlamış olduğu dört yıllık planının şirket çalışanları tarafından reddedilmesinin ardından geçtiğimiz Mayıs ayında istifa etmişti.

İki yıldan az bir süredir bu görevde bulunan Janaillac, istifasıyla, Air France’ta yaşananlara daha fazla dikkat çekmek istediğini belirtmişti.

Jean-Marc Janaillac düzenlediği basın toplantısında, şirketin içerisine düştüğü durumun rakiplerin gülümsemesine yol açan bir keşmekeş olduğunu söylemişti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire ise, böyle giderse Air France markasının ortadan kalkabileceğine dikkat çekmişti.

Le Maire ayrıca, hak etmedikleri kadar yüksek maaş zammı isteyen çalışanları da sorumlu bir biçimde davranmaya davet etmişti.


Posted

in

,