İstanbul Yeni Havalimanı’nda Açılış İçin Yeni Tarih: 3 Mart 2019

Tam olarak faaliyete geçişi daha önce iki kez ertelenen İstanbul Yeni Havalimanı’nda hedeflenen yeni tarih belli oldu:

3 Mart 2019

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından ilgili tüm kurum ve kuruluşlara gönderilen resmî bir yazıda, Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Yeni Havalimanı’na taşınma operasyonunun 3 Mart 2018 tarihinde yapılmasına karar verildiği bilgisi paylaşıldı.

Hatırlanacağı üzere yeni havalimanının tam olarak açılışı amacıyla gerçekleştirilmesi gereken büyük taşınma için önce 31 Ekim 2018 tarihi açıklanmıştı.

Ancak havalimanının hazır olmaması sebebiyle bu kritik operasyon, 31 Aralık 2018 tarihine ertelenmişti.

Gerekli hazırlıkların yine tamamlanamaması sebebiyle, bu hedefte de sapma olmuş ve 18 Aralık 2018 günü yapılan bir toplantıyla, taşınma işleminin 2019 yılının Mart ayına kaldığı duyurulmuştu.

Bilindiği gibi projeyle ilgili ihale şartnamede yeni havalimanının açılışı, Atatürk Havalimanı’ndan icra edilmekte olan hem charter hem de tarifeli tüm “yolcu uçağı” seferlerinin yeni havalimanına kaydırılması şeklinde tanımlanmıştı.

Açıklanan yeni tarihte büyük taşınma operasyonu gerçekleştirilebilirse, İstanbul’un Avrupa yakasında yolcu seferleri için kullanılan yegâne havalimanı, İstanbul Yeni Havalimanı olacak.

Bununla birlikte, havayollarına hizmet verecek olan ikram, yer hizmetleri ve kargo gibi operasyon binalarının henüz bitirilememesi ve uçuş kapasitesi bakımından son derece önemli olan üçüncü pistin inşaatının halen devam etmesi, büyük taşınma konusunda çok da acele edilmemesi gerektiği izlenimini veriyor.


Posted

in