Uzak Rota 2018’de, Havacılık Sektörünü Değerlendirdik

Dün (12 Aralık 2018) İstanbul Hilton Bosphorus Convention Center’da düzenlenen Uzakrota Travel Summit‘te, havacılık sektöründeki son gelişmeleri değerlendirdik.

Panelimizin katılımcıları Ferzan Ünlüsoy (Genel Müdür, Airep), Mark Seah (Genel Müdür, Singapore Airlines Türkiye), Kemal Geçer (Genel Müdür, Lufthansa Group Türkiye) ve Nevzat Arşan (Genel Müdür (Ticarî) Yardımcısı, Atlasglobal) ile birlikte, bir saate yakın bir süre sohbet ettik.

İlk bölümde, havacılık sektörünün genel durumunu ele aldık.

Sektörün özellikle ekonomik ve siyasî dalgalanmalardan nasıl etkilendiğinin altını çizdik.

Ülkemize sefer yapan havayolu şirketlerinin sayısının artırılması, sektördeki iş modelleri, yolcu deneyimi ve rekabet, bu bölümde ön plana çıkan konulardı.

Sektörde son derece tecrübeli olan Ferzan Ünlüsoy, bu konudaki fikirlerini bizlerle paylaştı.

Daha sonra, panelimizin tek yabancı katılımcısı Mark Seah, Singapore Airlines tarafından geçtiğimiz Ekim ayında başlatılan ve dünyanın en uzun uçuşu olma özelliğini taşıyan Singapur – Newark (New York) seferleri hakkında bilgi verdi.

Uzak Rota 2018 – Havacılık Paneli

Sohbetimizin ikinci bölümünde ise ağırlıklı olarak havayolu sektöründeki teknoloji kullanımına değindik.

Kişiselleştirilmiş ürün ve hizmetler, blockchain ve inovasyon, bu bölümün ilgi çeken konularıydı.

Nevzat Arşan, Atlasglobal olarak yolculara sundukları ürün ve hizmetleri nasıl daha da iyi hale getirdiklerini anlattı. Arşan ayrıca, şirket olarak önümüzdeki hafta “dijitalleşme” konusunda başlatacakları yeni dönemin ilk adımını atacaklarının müjdesini verdi.

Kemal Geçer, Lufthansa Group’un blockchain tabanlı bir uygulama geliştirme amacıyla, İsviçre merkezli Winding Tree firmasıyla yaptığı içerik ortaklığı anlaşmasına değindi.

Bu noktada yine Singapore Airlines’ın geliştirmiş olduğu ve havayolları arasında bir ilk olan, blockchain tabanlı “Dijital Cüzdan” hakkında bilgi edindik.

Uzak Rota Travel Summit 2018

Uzakrota Travel Summit, Amadeus, Emirates Airline, Tourism Korea, Go Global ve Atlasglobal ana destekçiliğinde 3 salon, 5 sahne ve 1 fuaye alanında, 2500’den fazla yerli ve yabancı turizm profesyonelinin katılımı ile 12 Aralık Çarşamba günü, Hilton Istanbul Bosphorus Convention Center’da gerçekleştirildi.

“Gastronominin Turizme etkileri”, “Geleceğin gezgin grupları ve pazarlama stratejileri”, “Turizmde Omnichannel Pazarlama”, “Stratejik Ortaklıklar, API’ler ve Veri Analitikleri”, “Ödeme Yöntemlerini Kullanarak Pazar Payı Elde Etmek”, “Fenomen ve marka işbirlikleri nasıl olmalı?”, “Google, turizm ve seyahat sektörünü nasıl etkiliyor?”, “Gelişmekte Olan Piyasalar ve Online Platformların Gücü”, “Müslüman seyahat pazarı ve helal turizme akademik bir bakış” ve “Uçak Bileti Konsolidasyonunda Küresel Gelişmeler” gibi panellerde, 5 sahne ve 57 oturumda 120’nin üstünde konuşmacı yer aldı.