Delta, Yeni A220’lerini “Business” Yoğun Hatlarda Kullanacak

Dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden bir tanesi olan Delta Air Lines, Airbus A220-100 tipi yeni uçaklarının ilkini filosuna dahil etti.

N101DU (MSN 50020) kuyruk tescilli uçak, Kanada’nın Montreal kentindeki Mirabel Havalimanı’nda bulunan Airbus – Bombardier ortak tesislerinde 26 Ekim günü yapılan bir törenle Delta’ya teslim edildi.

Delta böylece, Swiss, AirBaltic ve Korean Air’in ardından bu tipteki uçakları filosuna katan dördüncü havayolu şirketi oldu.

Delta – Airbus A220-100

Hatırlanacağı üzere, Avrupalı uçak üreticisi Airbus’ın, Kanadalı uçak ve tren üreticisi Bombardier’in geliştirdiği CSeries uçak üretim programını satın almasının ardından, CS100 ve CS300 tipi bölgesel yolcu uçaklarının adları sırasıyla A220-100 ve A220-300 olarak değiştirilmişti.

Delta, yeni A220’lerini ilk olarak New York LaGuardia – Boston ve New York LaGuardia – Dallas/Ft.Worth hatlarında yolcularının hizmetine sunacak.

Söz konusu hatlardaki ilk A220 uçuşlarının, 31 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

12 First Class, 15 Delta Comfort+ ve 82 Economy Class olarak bölümlerindirilen uçaklar, toplam 109 yolcu kapasitesine sahip.

Economy Class bölümünün kabin koltuk konfigurasyonu 2-3 şeklinde düzenlenirken, First Class koltukları 2-2 şeklinde yerleştirildi

First Class koltuklarında bulunan IFE ekranları, Delta’nın ABD iç hat filosundaki uçaklar arasında en büyüğü olma özelliğini taşıyor.

18,6 inç ile Delta filosundaki dar gövdeli uçaklar arasında en genişi olan Economy Class koltuklarının tamamında, IFE ekranları bulunacak.

Uçaklarda ayrıca 2Ku Wi-Fi internet bağlantısı da yer alacak.

Daha geniş baş üstü dolapları, büyük pencereler ve LED ortam aydınlatması, Delta’nın yeni A220’lerinde dikkat çeken diğer unsurlar.

Delta, Yeni A220’lerini “Business” Yoğun Hatlarda Kullanacak

Toplam 75 adet A220 siparişi bulunan Delta bu uçakları özellikle, iş amaçlı seyahat eden yolcuların yoğun olduğu hatlarda kullanmayı planlıyor.

Şirket bu tercihiyle, ABD’deki başlıca rakipleri United Airlines ve American Airlines’tan farklı bir strateji gütmüş oluyor.

Zira United ve American, genelde 100 civarında koltuk kapasitesine sahip olan bölgesel yolcu uçaklarını, ana hatlarda kullanmaktan kaçınıyor.

A220’lerin gelişiyle birlikte Delta, halen aktif olarak kullandığı Embraer E175 tipi 76 koltuklu uçakları filodan çıkaracak.

Şirket böylece yolcularına son derece modern ve konforlu uçaklar sunmaya başlarken, pazara arz ettiği kapasiteyi uçuş sayısını değiştirmeksizin %43 oranında artırmış olacak.

Delta’nın bu sayede, iş amaçlı seyahat eden yolcuların tercihlerini etkilemeyi hedefliyor.

Bakalım şirketin bu planı, uzun vadede başarılı olabilecek mi?

Öte yandan Delta’nın, uçuş menzili 2.950 mil olan A220’leri kullanacağı hatların ortalama uzunluğu sadece 910 mil mertebesinde bulunuyor.

Dolayısıyla, her ne kadar konforlu olsalar da, bölgesel yolcu uçaklarının en azından ilk aşamada nispeten kısa hatlarda kullanılacağını söyleyebiliriz.

A220’nin ilk olarak kullanılacağı ve yukarıda belirttiğimiz New York LaGuardia – Boston ve New York LaGuardia – Dallas/Fort Worth uçuşlarının yanı sıra planlanan hatlar şu şekilde:

Detroit – Dallas/Fort Worth* (Mart)

New York LaGuardia – Houston Bush* (Nisan)

Salt Lake City – Dallas/Fort Worth (Mayıs)

Minneapolis/St. Paul – Dallas/Fort Worth (Haziran)

Houston Bush – Detroit (Temmuz)

Houston Bush – Minneapolis/St. Paul (Temmuz)

Houston Bush – Salt Lake City* (Temmuz)

New York JFK – Houston Bush* (Ağustos)

*Bu uçuşlar tamamen A220 tipi uçaklarla icra edilecek


Posted

in