Vistara_Airbus A320_VT-TTB

Singapore Airlines, Vistara’yı Destekleyecek

Hafta başında kaleme aldığmız yazımızda, Singapore Airlines’ın bölgesel havayolu markası SilkAir‘in, uçaklarının kabinlerinde yapılacak güncelleme çalışmalarının ardından Singapore Airlines’a katılacağını duyurmuştuk.

Bu önemli gelişmenin gerçekleşme tarihi olarak ise 2020 yılı hedefleniyordu.

Singapore Airlines 2017 yılının ortalarında da Scoot ve Tiger Airways markalarını, Scoot çatısı altında birleştirmişti.

Şirket böylece, kısa süre öncesine kadar yürüttüğü dört markalı iş modelinden, iki markalı yapıya geçiş sürecini başlatmıştı.

Singapore Airlines, Vistara’yı Destekleyecek

Singapore Airlines, merkezinde bu önemli dönüşümü gerçekleştirirken, Hindistan’daki iştiraki Vistara’yı desteklemekten de geri durmuyor.

Vistara’nın bu yılın sonlarına doğru başlatmayı planladığı dış hat seferlerinde en büyük destekçisi, Singapore Airlines olacak.

Vistara CEO’su Leslie Thng yaptığı açıklamada, açacakları ilk yurt dışı hattın 5 ilâ 9 saat arasındaki kategoride olacağını ve bu seferlerde geniş gövdeli uçak kullanacaklarını belirtti.

Singapore Airlines CEO’su Goh Choon Phong, Hindistan ile Singapur arasında oldukça kuvvetli bir havayolu pazarı bulunduğunu ve iki şirketin işbirliğinin önemli bir sinerji sağlayacağına inandığını söyledi.

Vistara_logo

Bundan bir sene kadar önce Vistara’nın büyük bir uçak siparişi vermeye hazırlandığı basına yansımış ancak bu konuda herhangi somut bir gelişme olmamıştı.

Hatırlanacağı üzere Vistara, bir Tata ve Singapore Airlines ortaklığı olarak Ekim 2013’te kurulmuş; 9 Ocak 2015 tarihinde ise resmen uçuşlara başlamıştı.

Dolayısıyla %49’u Singapore Airlines ve %51’i Tata mülkiyetindeki yeni şirket, Hindistan havayolu sektöründeki 5/20 kuralı sebebiyle şu an için sadece iç hat uçuşları yapabiliyor.

Zira kurala göre, yeni kurulan bir havayolu şirketinin dış hat seferleri yapabilmesi için, 5 yıl boyunca iç hatlarda uçması ve en az 20 uçaklık bir filoya sahip olması gerekiyor.

Şirketin filosundaki uçak sayısı şu anda, tamamı Airbus A320 ailesinden olmak üzere 20 adede ulaşmış durumda.

Neticede, Vistara’nın ilk yurt dışı hattının Singapur’a açılması sürpriz olmayacaktır.

Hindistan’dan Singapur’a seyahat edecek yolcuların yanı sıra, Güneydoğu Asya bölgesindeki bir çok noktaya Singapore Airlines ve Scoot ile aktarmalı bir biçimde ulaşmak mümkün hale gelecek.