Scoot ve Tigerair, Scoot Markası Altında Birleşiyor

Scoot
Scoot

2011 yılında tanıtılan ve Singapore Airlines filosundaki nispeten yaşlanmış Boeing 777-200 tipi uçaklarla 2012 yılının Haziran ayında faaliyete başlayan uzun menzilli – düşük maliyetli taşıyıcı Scoot, yeni bir döneme giriş yapıyor.

Tamamı Singapore Airlines’a ait olan Scoot ile yine bir Singapore Airlines iştiraki olan Tigerair Singapore, Scoot markası altında birleşiyor.

Bu iki havayolu şirketi bundan böyle Scoot markası altında tek bir şirket olarak faaliyet gösterecek.

Tigerair’in filosundaki uçaklar Scoot renklerine boyanacak ve bu havayolunun logosunu taşıyacak.

İki havayolu arasındaki birleşmenin tam anlamıyla 2017 yılının ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor.

Her iki havayolunun uçuş operasyonları bundan sonra tek çağrı merkezi, tek web sayfası ve aynı check-in kontuarları aracılığı ile yapılacak.

Singapore Airlines, iki şirketin birleşmesi yönündeki ilk adımı bu yılın Mayıs ayında atmış ve Budget Aviaiton Holdings isimli yeni bir şirket kurmuştu.

Singapore Airlines ve Budget Aviation Holdings yönetim kurulu başkanı Goh Choon Phong, iki şirketin birleşmesinden sinerji doğacağını, bunun pozitif yansımalarının daha şimdiden görülmeye başladığını beirterek, “İki şirketin birleşmesi yeni büyüme fırsatları doğuracak. Örneğin Scoot, Avrupa’daki ilk uçuş noktası olacak olan Atina’ya önümüzdeki yıl sefer başlatacak” dedi.

Tigerair Singapore, filosundaki 21 adet Airbus A320 ve iki adet A319 uçağı ile 12 ülkede 40 noktaya sefer yaparken; Scoot, altı adet -8 ve yine altı -9 olmak üzere Boeing 787 Dreamliner modeli toplam 12 adet modern uçak ile 10 ülkede 24 destinasyona uçuş yapıyor.

Asya-Pasifik’teki “Value Alliance” İttifakı

Value Alliance_logo_low cost carrierBu noktada, 2016 yılının ortalarında duyurulan Value Alliance adlı bölgesel havayolu ittifakından da bahsetmemiz gerekiyor.

Asya-Pasifik bölgesinde faaliyet gösteren sekiz adet düşük maliyetli taşıyıcı, Value Alliance adlı bir ittifak kurduklarını açıklamıştı.

İttifakın üyeleri Cebu Pacific, Jeju Air, Nok, NokScoot, Scoot, Tigerair Singapore, Tigerair Australia ve Vanilla Air.

Japonya, Güney Kore, Filipinler, Tayland, Singapur ve Avustralya, bu mütevazı işbirliğinin kapsamına giriyor.

Asyalı düşük maliyetli taşıyıcıların bu ittifakı sayesinde yolcular, söz konusu sekiz üye şirketin web siteleri üzerinden, 160’tan fazla uçuş noktası için uçak bileti satın alabilir hale geliyor.

Comments

One response to “Scoot ve Tigerair, Scoot Markası Altında Birleşiyor”