Singapore Airlines, Yolcularına “Chatbot” ile Ulaşacak

Sektörün önder firmalarından Singapore Airlines (SIA), yolcuları için geliştirdiği dijital hizmet kanalları kapsamında, “chatbot” uygulamasını başlattı.

Başlangıçta sadece Singapore Airlines Facebook sayfasından erişilebilen ‘Kris’ adındaki chatbot, daha sonra singaporeair.com adresi üzerinden de erişilebilir olacak.

Singapore Airlines Facebook sayfasını ziyaret eden veya şirkete Facebook Messenger üzerinden ulaşan yolcular, Kris ile özel sohbet edebilecek ve uçuş öncesi sorgular ile ilgili destek alabilecek.

Henüz deneme aşamasındaki bir chatbot olan Kris, sürekli yeni şeyler öğrenip zamanla kendini geliştirecek.

Kris şu an için bagaj, check-in, çevrimiçi rezervasyon ile birlikte çocuk ve bebeklerle yolculuk ile ilgili sorguları İngilizce yanıtlamak üzerine hazırlanmış durumda.

Singapore Airlines’ın chatbot’u, geçmiş verilere göre yolcuların singaporeair.com adresinde en çok arama yaptıkları veya rezervasyon bürolarına en fazla sordukları sorgulara yanıt verebilecek şekilde eğitilmiş.

Kris tarafından verilen yanıtlar, yolculardan gelen gerçek soruların çeşitlemeleri ve yapay zekâ kullanarak tekrarlar etrafında ince bir şekilde ayarlanmış olup yanıtların, yolcu ihtiyaçlarını sohbete özgü bir şekilde hızlı ve etkili bir şekilde karşılayabilmesi amaçlanmış.

Kris, Singapore Airlines içerisindeki bir ekip tarafından geliştirilmiş.

Yolcu Hizmetleri & İşlemleri Kıdemli Başkan Yardımcısı Marvin Tan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Singapore Airlines, yolcularının gece veya gündüz bizimle kurduğu ilişkilerde daha fazla seçenek ve rahatlık sunmaya kendini adamıştır. Yolcularımızın bize en sık sorduğu sorulara dayanarak bilgi kitaplığını geliştireceğimiz Kris, sürekli bir gelişim içerisinde olacaktır. Yolcu tercihleri değişmektedir ve Kris ile birlikte geleneksel iletişim merkezleri ve e-posta kanallarının ötesine geçirdiğimiz hizmet platformlarımız, yapılan geri bildirimlerin dikkate alındığının bir göstergesidir” şeklinde konuştu.


Posted

in

,