Air France, İstanbul Uçuşlarına “Joon” Markası ile Devam Edecek

Sektörün kadim şirketlerinden Air France sürpriz bir kararla, Paris – İstanbul uçuşlarını yeni oluşturduğu “Joon” markası ile icra edeceğini duyurdu.

Söz konusu değişiklik, önümüzdeki yaz tarifesi döneminin başladığı 25 Mart 2018 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Şirketin bu kararında bir değişiklik olmazsa, Avrupalı önemli bir taşıyıcı İstanbul pazarından, en azından ana markası ile, çıkış yapmış olacak.

Air France’ın Türkiye’deki tarihi oldukça eski.

Şirket, farklı isimlerle olmakla birlikte, 1922 yılından bu yana İstanbul’a sefer düzenlemekte. Air France bunun yanı sıra, 1926 yılından 1935 yılına dek, İstanbul Yeşilköy Havalimanı’nda kendisine ait bir takım tesislerin de işletmesini gerçekleştirmişti.

Air France’ın Paris – İstanbul hattı için aldığı bu kararı değiştirmesini ve seferlerini geçmişte olduğu gibi ana markası ile icra etmesini umuyoruz.

Joon: Air France’ın Yeni Nesil Markası

Air France, uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı yeni nesil havayolu markasının duyurusunu geçtiğimiz yaz aylarında yapmıştı.

Paris-Charles de Gaulle Havalimanı merkezli olarak Eylül ayında orta menzilli hatlarda seferlere başlayan JOON, 2018 yılı yaz mevsiminde uzun menzilli hatları da kapsamıaltına alacak.

Yeni markanın hedef kitlesi, 18-35 yaş aralığındaki, çalışan genç nesil olacak. Bu neslin en önde gelen özelliğinin internetle içli dışlı olması sebebiyle JOON markası da buna göre tasarlandı.

Air France tarafından yapılan basın açıklamasında JOON markasının kendisine has ürün ve hizmetler sunacağı ve bir “düşük maliyetli havayolu” şirketi olmadığı özellikle vurgulanmıştı.

Dünyanın dört bir yanındaki farklı farklı dillerde rahatça telaffuz edilecek bir isim olan JOON, bir “ruh hâli” ve “yaşam tarzı markası” olarak tanımlanmıştı.

Yeni şirketin kabin memurları, hedef kitlesi olan yolcular gibi giyinecek. Mavi – beyaz renklerdeki üniformalar, güncel, rahat, modaya uygun ve minimalist bir tasarıma sahip.

2020 yılına gelindiğinde, Air France’ın toplam uçuşlarının %10 oranındaki bölümünün JOON çatısı altında gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

JOON filosunda, 2018 yılı sonuna kadar 18 adet orta menzilli ve 2020 sonuna kadar da 10 adet uzun menzilli uçağın dahil edileceği belirtiliyor.

JOON projesi çerçevesinde, 2020 yılına gelindiğinde 10 adet geniş gövdeli uçağın, özellikle rekabetin çok yoğun olduğu turistik hatlarda kullanılması hedefleniyor.

Neticede 2021 yılına gelindiğinde JOON filosunda 6 adet A320, 12 adet A321 ve 10 adet A350 yer alması planlanıyor.

Yeni markanın ilk aşamadaki muhtemel destinasyonlarının İtalya, Almanya, İspanya ve Türkiye’deki noktalar olacağını zaten biliyorduk.

Ama samimi olmak gerekirse, Air France’ın ana markasının Paris – İstanbul hattından çekilerek yerine Joon markasının yerleştirilmesini hiç beklemiyorduk.

Hatırlanacağı üzere Air France, 2017 yılı başında ülkemizden AtlasGlobal firması ile bir codeshare anlaşması imzalayarak, Paris – İstanbul hattında işbirliğine gitmişti.


Posted

in

,

Comments

One response to “Air France, İstanbul Uçuşlarına “Joon” Markası ile Devam Edecek”