Lufthansa, Yeni Business Class’ının İp Uçlarını Verdi

Lufthansa, 2020 yılında hizmete girecek olan yeni Business Class ürününün ilk ipuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Yeni Business Class, Lufthansa’nın teslim alacağı ilk Boeing 777-9 tipi uçaklarda kullanılacak. (Lufthansa, 2013 yılında 20 adet Boeing 777-9 siparişi vermişti.)

Şirket sektörün önde gelen diğer havayollarının son yıllarda takip ettiği trende uyarak, Business Class yolcularına her zamankinden daha fazla mahrem alan sunacak.

Yeni Business Class’ın odak noktası tabii bir biçimde koltuklar olacak.

Lufthansa’nın yeni Business Class’ı 2020 yılında hizmete girecek

220 cm uzunluğundaki bir yatağa dönüşebilen koltuklar, yolcuların en rahat bir biçimde uyumasını sağlayacak şekilde tasarlanmış.

Koltuklar, yolcular yan taraflarına dönük olarak yattıklarında, omuzlara denk gelen bölümü bir miktar içeri doğru batacak şekilde üretilmiş. Bu sayede kişilerin omurgası uyku sırasında düz bir şekil alabilecek ve daha rahat bir uyku imkânı sunacak.

Recaro CL6710 tipi yeni koltuğun tasarlanmasında 500’den fazla Lufthansa yolcusunun fikirleri alındı. Özellikle uzun menzilli yolculuklarda konforun yanı sıra mahremiyet, yolcu tercihlerinde ön plana çıkan diğer bir önemli unsur.

Lufthansa, yeni Business Class tasarımında bu iki unsurun bir arada elde edildiği konusunda iddialı.

Yeni tasarımda dikkat çeken bir diğer husus, koltukların kabin içerisindeki yerleşimi.

Koltuklar 1-2-1 ve 1-1-1 şeklinde yerleştirilmiş. Dolayısıyla tüm Business Class yolcuları koridora direkt çıkış imkânına sahip. Şirketin mevcut Business Class’ındaki yerleşim ise 2-2-2 şeklinde.

Lufthansa – Yeni Business Class

Aynı kabin içerisinde yolcuların iki farklı koltuk tercihinden bir tanesini seçebileceğini de hemen ekleyelim. Yolcular daha uzun bir yatağa dönüşebilen bir koltuğu veya diğerine nispeten iki katı daha fazla masa alanı sunan koltuğu seçebilecek.

Lufthansa’nın yeni Business Class tasarımında, 2020’li yıllarda bir standart haline dönüşeceğini düşündüğümüz kablosuz şarj imkânı ve koltuk ve IFE sisteminin kumandasının yolcuların kendi elektronik cihazları üzerinden yapılabilmesi gibi ayrıntılar da unutulmamamış.

Qatar Airways’in QSuite, United Airlines’ın Polaris ve son olarak Singapore Airlines’ın yeni Business Class‘ı, önceki yılların First Class kabinlerinin dahi ötesine geçmiş durumda.

Görünen o ki, Lufthansa da rakiplerinden geri kalmamak için, Business Class ürününü çağın ihtiyaçlarına uygun hale getirmeyi hedefliyor.


Posted

in