United’tan Yeni Business Class: Polaris

United Airlines_Polaris_new Business Class_June 2016_006United Airlines, kutup yıldızının adını (Polaris) verdiği yeni Business Class ürünü olan Polaris’i tanıttı.

Yeni ürünün adı Polaris; zira United, bu yeni ürünü, dünya genelindeki tüm Business Class’ların yıldızı şeklinde tanımlayacak kadar iddialı.

Polaris sadece uçak içerisindeki Business Class kabininden ibaret değil. Havalimanındaki Business Class hizmetleri de bu yeni konseptin çatısı altında yer alıyor.

United Polaris, şirketin dış hat uçuşlarında yer alacak ve 1 Aralık 2016 tarihinden itibaren yolcuların beğenisine sunulacak.

United’ın bu yeni ürünü, “Hizmet sektöründe inovasyon nasıl yapılır?” sorusunun bir cevabı niteliğinde.

Zira Polaris’in üç yılı bulan geliştirilme sürecinde, 350’den fazla yolcu ve 50 şirket çalışanı görev yaptı.

United ile birlikte Boeing ve Londra merkezli tasarım firmaları PriestmanGoode ile Acumen, üst seviye bir seyahat deneyimi sağlamak için el ele verdi.

Ar-Ge çalışmaları 12.000 saatten fazla sürdü ve projenin en son aşamasında bir Boeing 747 ile deneme seferi dahi gerçekleştirildi.

Neticede ortaya iki ana başlık ve dört alt başlıkta, mükemmele yakın bir ürün çıktı:

United Polaris Lounge

United Airlines_Polaris_new Business Class_June 2016_004Uzun menzilde seyahat eden Business Class yolcuların önceliği, konforlu bir uyku deneyimi yaşamak.

United Polaris Lounge konsepti, bu amaca hizmet edecek bir biçimde düzenlendi.

Yolcu salonundaki menüler, ödüllü şef Art Smith, kokteyller ise Adam Seger tarafından hazırlandı. Buna ilave olarak, sıcak ve soğuk seçeneklerin yer aldığı bir açık büfe ve masa servisi de yolcuların tercihine sunuldu.

Bu sayede; uçak içerisinde yemek servisini bekleyerek uykusundan fedakârlık yapmak istemeyen yolcular için restoran standardında bir hizmet sunularak, uçağa karınları tok bir biçimde binmeleri ve kalkıştan hemen sonra keyifli bir uykuya dalmaları fırsatı verildi.

Spa benzeri duş alanları ve çok rahat yataklardan oluşan sessiz dinlenme alanları da, United Polaris Lounge’un bir parçası haline getirildi.

Polaris Lounge ile olarak bu yılın Aralık ayında Chicago O’Hare Havalimanı’nda açıldıktan sonra, Houston, Los Angeles, New York/Newark, San Francisco, Washington Dulles, Hong Kong, Londra Heathrow ve Tokyo Narita havalimanlarında da hizmete girecek.

United Polaris Flights

Koltuk

Uyku odaklı Polaris konseptinin en fazla önem verdiği unsurların başında hiç kuşkusuz koltuklar geliyor. Bu amaçla, Ar-Ge sürecine katılan yolcuların bir Boeing 787 içerisinde tüm gece boyunca yeni koltukları ve yastıkları denemeleri sağlandı.

Zodiac tarafından üretilen Business Class koltukları, tüm yolcuların, herhangi diğer bir yolcuyu rahatsız etmeden koridora çıkabilecek şekilde yerleştirildi.

Aşağıda görebileceğiniz bu devrimsel tasarım, Acumen Design Associates firmasının eseri.

United Airlines_Polaris_new Business Class_June 2016_002

Samimi olmak gerekirse, şimdiye kadar bu tarz, süper verimli bir Business Class koltuk yerleşimi görmemiştik. United’ı bu tercihinden ötürü tebrik ediyoruz.

Tamamen yatabilen koltuklar 1,98 m uzunluğunda ve 58 cm genişliğinde.

United Airlines_Polaris_new Business Class_June 2016_014

Pencere taraflarında tekli bir biçimde bulunan koltuklar ayrıca, mahremiyet seviyesi bir hayli yüksek olacak şekilde, neredeyse bir suit tarzında tasarlandı.

United Airlines_Polaris_new Business Class_June 2016_008

IFE sistemi için 16 inç büyüklüğünde Panasonic HD ekranların bulunduğu koltuklarda, yolcuların şahsi eşyasını koyabileceği bir çok bölüm de yer alıyor.

United Airlines_Polaris_new Business Class_June 2016_012

Uyku

Polaris’in uyku takımlarında Saks Fifth Avenue imzası yer alıyor.

Sektörde daha önce böyle bir şey sunuldu mu bilmiyoruz ama, United yolcularına, tercihlerine göre iki farklı kalınlıkta battaniye seçeneği sunuyor.

United Polaris Saks Fifth Avenue designed the new bedding

 

Yine uykuda terleyen kişiler için, yastığın üzerine sermek üzere verilen bir serinletici örtü, yeni konsept çerçevesindeki faydalı yeniliklerden bir diğeri.

United’ın 27.000 kabin hizmetleri personeline, Saks Fifth Avenue tarafından bir hizmet eğitimi de verildi.

Yemek

Uçak içi ikram konsepti, The Trotter Project tarafından tasarlandı.

United Polaris serviceware

Yolcular, kapsamlı bir biçimde farklı bir çok çeşitten oluşan menüden yemek yiyebileceği gibi, “Express Dining” seçeneğini tercih ederek hızlı bir biçimde karnını doyurma ve uykuya geçme şansına da sahip.

United Airlines_Polaris_new Business Class_June 2016_013

Kahveler illy, votka Tito’s Vodka ve bira ise Goose Island Beer firmasından sağlandı.

Gece acıkanlar için de, son derece şık bir “self-servis” atıştırmalık ve içecek barı hazırlandı.

Konfor ürünleri

Özellikle uzun uçuşlarda önemi artan cilt bakım ürünlerinde Cowshed markası tercih edildi.

12 saati aşan uçuşlarda ayrıca, %100 pamuk pijama takımı sunuluyor.

United Polaris cowshed

Polaris Neden Farklı?

United Polaris, Delta ve American Airlines’ın son yıllarda pazara sunmuş olduğu Business Class ürünlerine bir cevap olarak değerlendirilebilir.

Yazımızın girişinde de vurguladığımız üzere Polaris, hizmet sektöründe inovasyon konusunda bir vak’a çalışması olarak incelenebilir.

Bilhassa, uzun menzilli uçuşlarda adeta bir işkence haline gelen ve bir türlü bitmek bilmeyen ikram hizmeti yerine, uykuya ve yolcu konforuna odaklanan United Polaris, sadece bu açıdan bile diğer havayolu şirketlerine örnek olabilir.

Comments

One response to “United’tan Yeni Business Class: Polaris”