THY_Turkish Airlines_Yolcu Deneyimi_Istanbul-Washington_Business Class

THY, Üçüncü Çeyrek Mâlî Performansını Açıkladı

THY_Turkish Airlines_Yolcu Deneyimi_Istanbul-Washington_Business ClassTürk Hava Yolları (THY), 2015 yılı üçüncü çeyrek (Temmuz-Eylül) mâli performansını açıkladı.

Şirket, 2015 yılı dokuz aylık konsolide mali tablolarını, Borsa İstanbul’a gönderldi.

THY’nin satış gelirleri önceki yılın aynı dönemine nispeten %17 oranında artarak, 21.593.000 TL’ye ulaştı.

Şirketin esas faaliyet kârındaki artış oranı ise çok daha büyük oldu.

2014 yılının dokuz aylık dönemine göre %70 oranında artışla 2.523.000 milyon TL esas faaliyet kârı açıklayan THY’nin, dokuz aylık net karı da %54 oranında artışla 2.376.000 TL olarak gerçekleşti.

Ortaklığın nakit yaratma potansiyeline işaret eden FAVKÖK (Faiz, vergi, amortisman ve kira öncesi kar – EBITDAR) marjı dokuz aylık dönemde bir önceki yılın aynı dönemine göre 5,5 puan artarak %26,2 olarak gerçekleşirken; THY bu sonuçlarla havacılık sektöründeki en kârlı havayolu şirketlerinden bir tanesi olma özelliğini korudu.

2015 yılının dokuz aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre %12,6 kapasite (arz edilen koltuk km) artışı gerçekleştiren THY, bu dönemde %79’luk bir yolcu doluluk oranına ulaşarak, 46,5 milyon yolcuya hizmet verdi.

Bu sonuçlara göre THY’nin yılı, 60-62 milyon arasında bir yolcu sayısı ile kapatacağını tahmin ediyoruz.

Havayolu şirketleri bir birlerinin ardı sıra dokuz aylık mâlî sonuçlarını açıklamaya devam ederken, geçtiğimiz günlerde Havayolu 101 sayfalarında, Lufthansa ve Delta Air Lines‘ın performanslarını ele almıştık.


Posted

in