Delta_Breast Cancer_BCRF_plane_aircraft

Delta, Üçüncü Çeyrekte de Rekor Kırdı

Delta_Breast Cancer_BCRF_plane_aircraftYolcu sayısı bakımından dünyanın en büyük üçüncü havayolu şirketi olan Delta Air Lines, 2015 yılı üçüncü çeyrek (Temmuz-Eylül) mâli performansını açıkladı.

Şirketin üç aylık net kârı, analistlerin beklentilerini aşarak, geçen senenin aynı dönemine göre 3.5 kat artış kaydederek, 1.3 milyar USD gibi rekor bir seviyeye ulaştı.

Vergi öncesi kâr ise, geçen senenin aynı dönemine göre %33 oranında artarak 2,2 milyar USD olarak tespit edildi.

Bu sonuçlar ticarî havayolu tarihinde yeni bir kâr rekoruna işaret ediyor.

Son bir yıl içerisinde, şirketin net borç miktarı da 1 milyar USD azaltıldı.

Delta söz konusu üç aylık dönemde ayrıca hissedarlarına, 532 milyon USD kâr payı dağıttı.

Hissedarlara son bir yıl içerisinde aktarılan toplam miktar ise 2 milyar USD’yi aştı.

1 Eylül 2007 tarihinden itibaren Delta’nın CEO koltuğunu devralan ve bu başarıda önemli pay sahibi olan Richard Anderson, akaryakıt fiyatlarının düşük seviyelerdeki seyri, ortaya koymuş oldukları mükemmel performans ve seyahat talebinin yüksek olması sayesinde yılın son çeyreğinde de aynı başarıyı elde edeceklerini belirtti.

Anderson, 2016 yılının da çok iyi geçmesini beklediğini sözlerine ekledi.

Delta CEO’su ayrıca, düşük akaryakıt fiyatları sebebiyle asla rehavete kapılmayacaklarını ve kapasite yönetimi disiplininden taviz vermeyeceklerini de özellikle vurguladı.

Şirketin üçüncü çeyrekteki yolcu doluluk oranı, %86,8 olmuştu.

Delta ve Delta Connection, 58 farklı ülkede 318 noktaya sefer düzenliyor.

80.000’den fazla Delta çalışanı, filodaki 925 adet uçakla (Delta: 809, Delta Connection: 116) yılda 170 milyon yolcuya hizmet veriyor.

Delta, Başarısının Meyvelerini Çalışanlarıyla Paylaşıyor

Delta_people_staff_Summer-2015_NYT-ad.Hatırlanacağı üzere şirket, 2013 yılında elde edilen vergi öncesi 2,7 milyar USD net kârın ardından, 2014 yılında bu rekorunu daha da öteye taşıyarak 4,5 milyar USD gibi muazzam bir sonuca imza atmıştı.

Delta’nın özellikle son üç yıldır göstermekte olduğu olağanüstü performans, şirketin yolcularına sunmuş olduğu ürün ve hizmetlere son yıllarda yaptığı büyük yatırımın bir karşılığı olarak yorumlanıyor.

Delta, 2013 yılında olduğu gibi 2014’te de, kârının ciddi bir bölümünü çalışanlarıyla paylaşmış; toplam kârın bir milyar USD tutarındaki bölümü, personele dağıtılmıştı.

2013 yılı sonuçlarının ardından personele dağıtılan kâr payı 500 milyon USD, 2014’ün ardından dağıtılan kâr payı ise 1 milyar USD mertebesindeydi.

Şirketin performansı böyle giderse, 2015 yılı sonuçlarına göre personele dağıtılan kâr payı, 1 milyar USD’nin de üzerine çıkacak.

Buna ilave olarak, geçtiğimiz günlerde alınan bir karar doğrultusunda, 1 Aralık 2015 tarihinden geçerli olmak üzere, Delta personelinin baz maaşlarına %14,5 oranında zam yapılmıştı.

Şirketlerin böylesine büyük bir başarıya imza atan çalışanlarını ödüllendirmesi, hem maddi hem de manevi açıdan son derece önemli.

Zira hayatından memnun olan çalışanlar, ürettikleri üst seviye hizmetle, yolcuların da memnun olmasını sağlıyor.

Havayolu 101 ailesi olarak, bu sıra dışı performansından ötürü tüm Delta çalışanlarını tebrik ediyor, darısı sektörün diğer şirketlerinin başına diyoruz.


Posted

in

Comments

2 responses to “Delta, Üçüncü Çeyrekte de Rekor Kırdı”