Delta_people_staff_Summer-2015_NYT-ad.

Delta, Operasyonel Verimlilikte Rekor Kırıyor

Delta_100_days_operation_2015ABD’nin en iyi yönetilen havayolu şirketi olarak tanımlanan Delta Air Lines, operasyonel verimlilik rekorları kırıyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında Delta, bu yıl içerisinde tam 100. kez, bir günü hiç uçuş iptali yapmadan başarıyla tamamladı.

Teknik bakımdan, meteorolojiye kadar şirket içerisindeki bir çok farklı ekibin uyumlu ve yüksek performanslı bir biçimde çalışması, bu sıra dışı başarıyı getiren en önemli faktör.

Delta CEO’su Richard Anderson yaptığı açıklamada, 2015 yılının geri kalan bölümünde, Eylül ayı itibarıyla ortaya koymuş oldukları bu performansı, daha da ileriye taşıyacaklarını kaydetti.

Şirketin, 1 Ocak – 25 Eylül 2015 aralığındaki operasyonel verimliliği gerçekten de göz kamaştırıcı:

  • Yapılan uçuş sayısı: 796,636
  • Uçuş iptali oranı: %0,6
  • Toplam yolcu sayısı: 113,308,319
  • Toplam bavul sayısı: 94,144,382
  • Toplam bagaj ağırlığı: 1.3 milyar kg
  • Toplam kargo ağırlığı: 567 milyon kg

Delta_people_staff_Summer-2015_NYT-ad.Açıkçası, Delta’nın operasyon alanındaki bu etkinliği, şirketin bilançosuna da yansıyor. Zira ortaya konan güvenilir ve istikrarlı hizmet, her geçen gün daha fazla yolcunun Delta’yı tercih etmesini sağlıyor.

Bunun da ötesinde, harcadıkları paranın karşılığını aldıklarını gören yolcuların, şirkete olan bağlılığı da artıyor.

Hatırlanacağı üzere şirket, 2013 yılında elde edilen vergi öncesi 2,7 milyar USD net kârın ardından, 2014 yılında bu rekorunu daha da öteye taşıyarak 4,5 milyar USD gibi muazzam bir sonuca imza atmıştı.

Delta, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da, kârının ciddi bir bölümünü çalışanlarıyla paylaşmış; toplam kârın bir milyar USD tutarındaki bölümü, personele dağıtılmıştı. 2013 yılında personele dağıtılan kâr payı, 500 milyon USD mertebesindeydi.

Şirketlerin böylesine büyük bir başarıya imza atan çalışanlarını ödüllendirmesi, hem maddi hem de manevi açıdan son derece önemli.

Zira hayatından memnun olan çalışanlar, ürettikleri üst seviye hizmetle, yolcuların da memnun olmasını sağlıyor.


Posted

in

Comments

One response to “Delta, Operasyonel Verimlilikte Rekor Kırıyor”