Lufthansa - Für alle, die gern mehr mitnehmen

Lufthansa, Değişimin Meyvesini Almaya Başladı

Lufthansa - Für alle, die gern mehr mitnehmenLufthansa Group, 29 Ekim 2015 tarihinde düzenlenen bir basın toplantısı ile 2015 yılının ilk dokuz ayına ilişkin performansını kamuoyu ile paylaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre grubun Ocak-Eylül dönemindeki vergi öncesi kârı (EBIT), geçen yılın aynı dönemine göre %71 oranında artarak 1,7 milyar Euro’ya ulaştı.

EBIT marjı %7 oldu. Geçen yılın aynı döneminde bu oran %4,4 mertebesindeydi.

Tüm yıla ilişkin kâr tahmini de güncellenerek, 1,75 – 1,95 milyar Euro aralığına yükseltildi.

Grubun toplam cirosu da, %7,4 oranında artarak, 24,3 milyar Euro olarak gerçekleşti.

Germanwings, “başa baş” noktasına gelirken, grup bünyesindeki tüm havayolu şirketleri, Lufthansa Technik ve LSG Sky Chefs, ciddi miktarda gelir ve kâr artışı kaydetti.

Bununla birlikte, yukarıdaki rakamlara, Lufthansa’nın bu yılın başlarında, JetBlue’da bulunan hisselerin satarak elde ettiği 500 milyon Euro’luk gelirin de dahil olduğunu belirtmek gerekiyor.

Lufthansa, Değişimin Meyvesini Almaya Başladı

Grubun kârı beklentileri aşarken, bu müspet gelişmenin ardındaki en önemli iki etkenin, düşen petrol fiyatları ve yaz aylarının havayolu sektörü açısından çok iyi geçmesi olduğu belirtildi.

Lufthansa CEO’su Carsten Spohr, düşen petrol fiyatlarının yanı sıra, grup genelinde gerçekleştirdikleri kapsamlı reorganizasyon ve ürün ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik tedbirlerin de, ilk dokuz ayda ortaya konan olumlu performansa büyük katkıda bulunduğunu vurguladı.

Lufthansa_Carsten_SpohrSpohr ayrıca, seçtikleri stratejinin doğru olduğunun da bu vesileyle teyit edildiğini sözlerine ekledi.

Hatırlanacağı üzere Lufthansa, “Wings Long Haul” adını verdiği konsept çerçevesinde grup genelindeki düşük maliyetli taşıyıcı uygulamasında köklü değişiklikler yapmıştı.

Şirketin bir diğer çok önemli hamlesi, grup bünyesindeki havayolu şirketlerinin, 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren GDS’ler üzerinden hazırlanan her bilet için “Distribution Cost Charge” (DCC) adı altında 16 Euro’luk ilave bir ücret tahsil etmeye başlaması olmuştu.

Lufthansa, acente kanalından büyük tepki çeken bu uygulamada ısrarcı ve kararlı bir duruş sergiliyor.

Bunlara ilave olarak, Lufthansa filosunda yer olan uçaklarda başlatılan Premium Economy hizmetinin de yolcuların büyük beğenisini kazandığı ve şirkete ilave gelir sağladığı belirtiliyor.

Aslına bakacak olursak, bundan iki yıl kadar önce, 4 Ekim 2013 tarihinde Carsten Spohr tarafından sektör uzmanlarına yapılan bir sunumda, Lufthansa Group’un geleceğe nasıl hazırlandığı ayrıntılı bir biçimde anlatılmıştı.

Gerçekten de geride bıraktığımız iki yıl içerisinde Lufthansa’nın, çizmiş olduğu planı başarıyla uyguladığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Grup Bünyesindeki Havayolu Şirketlerinin Performansı

Lufthansa Group bünyesindeki havayolu şirketlerinin dokuz aylık performansları (EBIT) ise şu şekilde gerçekleşti:

Lufthansa: 834 milyon Euro

SWISS: 407 milyon Euro

Austrian Airlines: 61 milyon Euro


Posted

in

Comments

One response to “Lufthansa, Değişimin Meyvesini Almaya Başladı”