Lufthansa_Premium Economy_Ad_Mercedes_Taxi

Lufthansa, Premium Economy Hizmetine Başlıyor

Hatırlanacağı üzere, Premium Economy kervanına en son katılan havayolu şirketi, Lufthansa olmuştu.

2013 yılı içerisinde bu yöndeki kararını kamuoyu ile paylaşan şirket, yaklaşık 3 milyar Euro gibi devasa bir maliyete ulaşacağı tahmin edilen uçak içi yenileme projesi çerçevesinde, kademeli olarak bu yeni sınıfı hayata geçirecek.

Lufthansa CCO’su Jens Bischof, bu yeni üründen çok ümitli.

Bischof’a göre, bu yılın sonuna gelindiğinde şirketin tüm kıtalararası uçuşlarını kapsayacak Premium Economy sınıfı, hem yolcular hem de Lufthansa açısından çok kârlı olacak.

Lufthansa - Für alle, die gern mehr mitnehmenLufthansa filosundaki Boeing 747-8 uçaklarının yeni Premium Economy koltuklarıyla donatılma işlemi, 22 Kasım 2014 tarihinde tamamlanacak.

Böylece, Lufthansa Premium Economy Class uygulaması, planlanan tarihten dokuz gün önce başlamış olacak.

Lufthansa-premium-economyYeni yolcu sınıfı, 22 Kasım 2014 tarihinden itibaren Boeing 747-8 tipi uçaklarla sefer yapılacak tüm hatlarda (Bangalore, Buenos Aires, Chicago, Hong Kong, Los Angeles, Mexico City, Pekin, Sao Paolo, Seul, Tokyo Haneda ve Washington) hizmete girmiş olacak.

Lufthansa’nın en yeni ve modern uzun menzilli uçaklarında bu hizmetin aslında 1 Aralık 2014 tarihinde başlatılması planlanmıştı.

Ancak yeni kabinlerin montajı planlanan tarihten daha hızlı tamamlandı.

Boeing 747-8 yolcuları artık Kasım ayı sonundan itibaren Premium Economy sınıfının tüm avantajlarından ve konforundan yararlanmaya başlayabilecekler.

Yolcular Economy Class’tan farklı olarak iki adet bagajla seyahat edebilecek ve böylelikle iki kat daha fazla ücretsiz bagaj hakkına sahip olacak.

Yolcular ayrıca, 25 Euro ilave ücret ödeyerek, uçuş öncesinde Lufthansa Business Lounge hizmetlerinden yararlanma imkânı bulacak.

Premium Class yolcularını uçakta, “Hoşgeldin İçecekleri” ve kişiye özel su şişeleri ile kullanışlı seyahat aksesuarlarını içeren konfor paketleri bekliyor.

Lufthansa-premium-economy_002Yemekler porselen takımlarla servis edilirken, yolcular ayrıca kapsamlı uçak içi eğlence programını ön koltuğun arkasında yer alan  genişletilmiş ekranlar üzerinden izleyebilecek.

Premium Economy Class için 9 Aralık 2014 tarihine kadar yapılacak rezervasyonlar için yüzde 15’e varan indirimli başlangıç fiyatları uygulanacak.

Economy Class yolcuları seyahat acenteleri üzerinden veya telefonla 0212 354 88 88  numaralı hizmet hattı üzerinden fiyat farkı ödemek suretiyle mevcut biletlerini Premium Economy Class’a upgrade ettirebilecek.

Miles & More üyeleri de hemen millerini veya eVoucher’larını upgrade işlemi için kullanabilecek.

Premium Economy sınıfında yer olması halinde havaalanında da kısa vadeli upgrade işlemi yapmak mümkün olabilecek.

2015 yaz sonuna kadar uzun menzilli uçakların tümü Premium Economy Class kabinlerle donatılırken, Lufthansa’nın tüm uzun menzilli uçakları kademeli olarak yeni sınıfa göre hazırlanmış olacak.

Boeing 747-8 tipi uçakların donanımının tamamlanmasından sonra sıra Airbus A380 filosuna gelecek.

Comments

One response to “Lufthansa, Premium Economy Hizmetine Başlıyor”