THY - Airbus A350-900

THY, Airbus ve Rolls-Royce, İstanbul’da Kutlama Yaptı

Türk Hava Yolları (THY), Aralık 2023’te verdiği 150 adet A321neo ve 80 adet A350 kesin uçak siparişini Airbus ve Rolls-Royce ile İstanbul’da kutladı.

Programa, Airbus ve Rolls-Royce üst yönetiminin yanı sıra T.C. Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Bilal Durdalı ve önde gelen Türk havacılık ve uzay şirketlerinin temsilcileri ile İngiltere Başkonsolosu, Fransa ve İspanya’nın müsteşarları katıldı.

THY - Airbus - Rolls-Royce (29 Nisan 2024)
THY – Airbus – Rolls-Royce (29 Nisan 2024)

Etkinlikte Airbus, Türk Hava Yolları ve Türkiye’deki havacılık şirketleri tarafından önümüzdeki 15 yıl içinde ekonomik değer yaratacak, Türk havacılık ve uzay endüstrisini Türk Hava Yolları’nın uzun vadeli stratejik büyüme planı doğrultusunda daha da geliştirecek Stratejik Türkiye İlerleme Programı’nın (Strategic Türkiye Enhanced Programme – STEP) lansmanı da yapıldı.

THY - Airbus - Rolls-Royce (29 Nisan 2024)
THY – Airbus – Rolls-Royce (29 Nisan 2024)

THY, bu uçak siparişinin sonucunda Rolls-Royce’un Trent XWB motorunun dünyadaki en büyük operatörü konumuna gelecek.

Yapılan ortaklık doğrultusunda Rolls-Royce, potansiyel bir Bakım, Onarım ve Revizyon (MRO) operasyonunun kurulması ve daha fazla tedarik zinciri çözümleri dahil olmak üzere, Türkiye’de bir dizi endüstriyel girişimin uygulanması konularında araştırmalara başlayacak.


Posted

in