Emirates Dikey Tarım Tesisi

Emirates Flight Catering, Dikey Tarım Firması Bustanica’nın Tamamını Satın Aldı

Emirates Flight Catering, eski adı Emirates Crop One olan Emirates Bustanica’yı ve dünyanın en büyük kapalı dikey çiftliği olan tüketici markası Bustanica’nın tamamını satın aldı.

Emirates Flight Catering ile Amerikalı Crop One firmasının ortaklaşa kurduğu Bustanica böylece tamamen BAE’ye ait bir şirket haline gelirken, ülkenin gıda ve su güvenliği ile tarımsal yeteneklerini geliştirme vizyonunun sürdürülmesine yardımcı olacak.

Bu satın alma Emirates Bustanica’ya, pazarın artan taleplerini karşılamak için yerel uzmanlığından ve en son teknoloji bilgi birikiminden yararlanma gücü verecek.

Emirates Dikey Tarım Tesisi
Emirates Dikey Tarım Tesisi

2022 yılında açılan ve Bustanica adı verilen tesis, yaklaşık 30.000 m² büyüklüğünde bir alana sahip.

Tesis bünyesinde yılda 1 milyon kilogramdan fazla bir üretim yaptığı ve klasik tarım yöntemine göre 250 milyon litre su tasarrufu sağladığı belirtiliyor.

Emirates Bustanica
Emirates Bustanica

Bustanica markasıyla üretilen ürünler, Spinney’s, Waitrose, Carrefour ve Choithrams gibi BAE’deki tüm büyük perakendecilerden temin edilebiliyor.

Bustanica, kutudan çıkarıldığı gibi yenebilen ve yenmesi gereken yapraklı yeşillikler, otlar ve mikro yeşillikler sayesinde BAE’nin yemek masası sohbetlerinin bir parçası haline geldi.

Emirates Dikey Tarım Tesisi
Emirates Dikey Tarım Tesisi

Marul, ıspanak, maydanoz ve lahana gibi yeşillikler, pestisit veya herbisit kullanılmadan yetiştiriliyor ve bu sayede yüzde 100 temiz, taze ve besin açısından zengin bir niteliğe sahip oluyor.

Bustanica güçlü bir teknoloji (makine öğrenimi, yapay zeka ve diğer patentli teknolojiler) altyapısının yanı sıra tarım uzmanları, mühendisler, bahçıvanlar ve bitki bilimcilerden oluşan son derece uzmanlaşmış bir kurum içi ekip tarafından yönetiliyor.


Posted

in

,