Emirates ve Air Canada işbirliği yaptı

Emirates ve Air Canada Arasında İşbirliği

Emirates, son dönemde işbirliği yaptığı havayollarının arasına bir yenisini ekledi.

Bugün yapılan duyuruya göre Emirates ile Air Canada, bir codeshare anlaşması imzaladı.

Geçen temmuz ayındaki stratejik işbirliği kararının bir sonucu olan bu anlaşma, Kuzey ve Güney Amerika, Orta Doğu, Afrika, Güneydoğu Asya ve Hindistan’da toplam 46 noktayı kapsıyor.

Bunların 35 tanesinde codeshare bilet satışı 1 Aralık’ta başlayacak. Geri kalan 11 nokta içinse resmî onayın gelmesi bekleniyor.

Kanada’da Calgary, Edmonton, Halifax, Montreal, Ottowa ve Vancouver; Dubai ötesindeyse Bangkok, Hanoi, Puket, Kuala Lumpur, Singapur, Kolombo, Dakka, İslamabat, Karaçi ve Lahor, ön plana çıkacak destinasyonlar.

Emirates ve Air Canada işbirliği yaptı
Emirates ve Air Canada işbirliği yaptı

Böylece daha fazla uçuş bağlantısı imkânı sunulurken, Air Canada yolcuları Dubai ve ötesine, Emirates yolcularıysa Toronto ve ötesine eskisine göre çok daha rahat bir biçimde seyahat edebilecek.

Özellikle göçmen nüfusun yoğun bir biçimde yaşadığı Kanada için, Emirates’in güçlü olduğu Orta Doğu ve Hindistan pazarlarından yoğun bir talep geleceği tahmin ediliyor.

İşbirliğinin bir sonraki adımında, her iki havayolunun sadakat programları (Aeroplan ve Skywards) birbirleriyle uyumlu hale getirilecek ve yolcuların codeshare uçuşlarında mil puanı kazanmasına imkân verilecek.

Bilindiği üzere Emirates, herhangi bir havayolu ittifakına üye değil.

Şirket bunun yerine, gerekli gördüğü pazarlarda havayollarıyla bire bir stratejik ortaklıklar kuruyor.

Emirates’in en bilinen ve başarılı işbirliği, Avustralyalı Qantas’la yaptığı anlaşma.

İlk olarak 31 Mart 2013 tarihinde beş yıllığına başlayan işbirliği, önce 2018 – 2023, daha sonra da 2023 – 2028 dönemlerini kapsayacak şekilde iki kez uzatılmıştı.

Emirates, işbirlikleri konusunda bu yıl bir hayli aktifti.

Şirket önce temmuz ayında Air Canada, daha sonra da eylülde United Airlines ile birer stratejik işbirliği anlaşması imzalamıştı.


Posted

in