Emirates ve United Airlines

Emirates – United Airlines İşbirliği Resmen Duyuruldu

Emirates ile United Airlines arasında geniş kapsamlı bir işbirliği anlaşması imzalandı.

Codeshare (uçuş kodu paylaşımı) anlaşması sayesinde Emirates yolcuları United’ın Chicago, San Francisco ve Houston hub’ları üzerinden Amerika kıtalarında yaklaşık 200 noktaya ulaşma fırsatına kavuşacak.

Buna karşılık United yolcuları da Dubai üzerinden aktarma yaparak, Emirates ve flydubai ile Asya, Afrika ve Orta Doğu’da 100’den fazla noktaya erişebilecek.

Bilet satın almadaki kolaylığın yanı sıra özel yolcu salonlarının ortak kullanımı, sadakat programlarının uyumlu hale getirilerek mil puanı kazanımına imkân sağlanması gibi olumlu şeyler yolculara sunulacak.

Emirates ve United Airlines
Emirates ve United Airlines

Öte yandan, Emirates’in halihazırda ABD’de uçtuğu Boston, Dallas, Los Angeles, Miami, New York JFK, Orlando, Seattle ve Washington Dulles havalimanlarında, taraflar arasında interline tipi bir işbirliği yapılacak.

Anlaşma, önümüzdeki kasım ayından itibaren geçerli olacak.

United ayrıca, Mart 2023’ten itibaren Newark Havalimanı’ndan (New York bölgesine hitap ediyor), Dubai’ye sefer başlatacak.

United - Emirates İşbirliği
United – Emirates İşbirliği

Bilindiği üzere, United Airlines, Lufthansa’yla birlikte Star Alliance’ın iki lider havayolundan bir tanesi.

Emirates ise herhangi bir havayolu ittifakına katılmamasıyla tanınıyor.

Bununla birlikte Emirates, başta Qantas olmak üzere bazı havayollarıyla uzun soluklu geniş kapsamlı işbirlikleri yapıyor.

Sektörde konuşulanlara göre, bugünlerde ilk adımları atılan Emirates – United işbirliğinin de benzer bir şekle dönüşmesi söz konusu.

Emirates ve United Airlines
Emirates ve United Airlines Ekipleri

Bundan bir kaç ay önce de American ve Qatar Airways, 2020 yılı başlarında imzaladıkları codeshare anlaşmasının kapsamını genişlettiklerini duyurmuştu.

American_Delta_United_Emirates_Etihad_Qatar_US vs Gulf

Covid-19 krizinden önce son derece şiddetli bir biçimde çatışan Amerikalı (Delta, United, American) ve Körfez merkezli havayolları (Emirates, Qatar Airways, Etihad) böylece yeni bir rotaya girmiş oldu.

Savaşmak yerine, işbirliği yapacaklar…


Posted

in