Milyar Dolarlık Hat Yeniden Canlandı

Bugün, 8 Kasım 2021.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), neredeyse 20 aylık bir aranın ardından bugünden itibaren, uluslararası seyahatleri büyük oranda serbest hale getirdi.

Bu ânı sabırsızlıkla bekleyen havayollarının başında hiç şüphesiz ki British Airways geliyor.

British Airways, Covid-19 krizinden önce yıllık 1 milyar USD‘nin üzerinde ciro elde ettiği Londra Heathrow (LHR) , New York JFK hattında düzenli uçuşlara yeniden başladı.

 

British Airways’in BA001 sefer sayılı Airbus A350-1000 tipi uçağı JFK’ye gitmek üzere biraz önce Heathrow’dan havalandı.

Aynı hatta sefer yapan bir diğer İngiliz firma Virgin Atlantic de (VS3) aynı dakikalarda ve yine aynı tip bir uçakla rekabette ben de varım dedi.

Bu özel günün hatırına, iki uçağın aynı anda kalkması sağlandı.

Virgin Atlantic aslında yolcu sayısı az olmasına rağmen bir süredir LHR – JFK hattında uçuyordu.

Normalde yerel saatle 09:00’da hareket eden VS3 seferi, New York’a British Airways ile birlikte uçulması için 08:30’a alındı.

British ve Virgin uçaklarından hangisinin New York’a daha önce varacağı veya aynı anda mı iniş yapacakları merakla bekleniyor.

Yapılan hesaplamalara göre British Airways’in başını çektiği IAG adlı havayolu grubu toplam cirosunun %25, Virgin Atlantic ise %60-70 civarındaki bir bölümünü, transatlantik pazarından elde ediyordu.

Neticede ABD’nin belli şartlar dahilinde de olsa sınır kapılarını yabancılara açması, başta British Airways, Lufthansa ve Air France-KLM olmak üzere sivil havacılık sektörünün Covid-19 krizini atlatma yolundaki en önemli kilometre taşlarından bir tanesi olacak.


Posted

in