Hasta Yolcu Sebebiyle Uçak Acil İniş Yaptı; Yolcular Kaçtı

Air Arabia’nın Kazablanka – İstanbul seferini yapan bir uçakta son derece ilginç anlar yaşandı.

5 Kasım 2021 tarihindeki uçuşta, kalkıştan kısa bir süre sonra bir yolcunun hastalandığı belirtilerek kabin ekibinden yardım istendi.

Söylenene göre, hasta, şeker komasına girmişti.

Bunun üzerine pilotlar, İspanya’nın Balear Adaları’nda bulunan Mallorca Havalimanı’na acil iniş yaptı.

Sağlık ekibi hastaya müdahale iniş uçağa bindiğinde, yaşanan hareketlilikten faydalanan 21 yolcu uçaktan inerek havalimanının farklı yerlerine saklandı.

Şeker komasına girdiği söylenen yolcu hastaneye götürüldü ancak herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığı tespit edildi.

Bunun üzerine söz konusu yolcu göz altına alınırken, ona hastaneye kadar refakat eden bir diğer yolcunun daha ortadan kaybolduğu anlaşıldı.

Böylece İspanya’ya kaçak bir biçimde giren yolcu sayısı 22’ye yükseldi.

Kaçakların bir kısmı polis tarafından kısa sürede yakalandı. Ancak son gelen bilgiye göre geri kalan 12 kişinin aranmasına devam ediliyor.

Bu arada yaşananlar sebebiyle Mallorca Havalimanı bir süre hava trafiğine kapatıldı ve buraya uçuşu olan 60 kadar uçak başka meydanlara yönlendirildi.

Dört saatlik bir aranın ardından havalimanı yeniden açılırken, Air Arabia Maroc uçağı kalan yolcularıyla İstanbul’a hareket etti.

Bu olayın planlı bir biçimde mi yapıldığı yoksa tamamen anlık bir şekilde mi geliştiği şimdilik belirsizliğini koruyor.

Gelgelelim, plansız bir biçimde bile olsa bir Avrupa ülkesine bu şekilde kolayca girilebilmesi, önümüzdeki dönemde benzer olayların yaşanabileceği ihtimalini düşündürüyor.

Kim bilir belki de sivil havacılık operasyon kurallarına yeni bir ek yapılacak ve bundan böyle bir hasta sebebiyle acil iniş yapan bir uçağın çevresinde çok daha fazla polisiye tedbir alınacak.