Volocopter, ABD’de “Tip Sertifikası” Başvurusu Yaptı

Kent içi hava ulaşımı konusunda uzun zamandır çalışmalar yürüten Alman firması Volocopter, ABD’de “tip sertifikası” başvurusunda bulundu.

22 Aralık 2020 tarihinde Amerikan Federal Havacılık Dairesi’ne (FAA) yapılan başvuru, kurum tarafından değerlendirmeye alındı.

Başvurunun kabulü durumunda Volocopter, ABD kent içi hava ulaşımı pazarına girebilme yolunda çok önemli bir adım atmış olacak.

Volocopter, VoloCity adını verdiği hava taksi aracıyla özellikle Los Angeles, New York, San Francisco ve Washington D.C gibi kentleri hedefliyor.

Volocopter daha önce de aynı başvuruyu Avrupa Havacılık Emniyeti Kurumu’na (EASA) yapmıştı.

Onay sürecinin 2-3 yıl içinde tamamlanarak ticarî uçuşların başlatılması hedefleniyor.

Şirket bunun yanı sıra, EASA’dan “Design Organization Approval” yani bir hava aracı tasarlamak ve üretmek için gereken izni alarak, eVTOL (dikine kalkış ve iniş yapabilen elektrikli hava aracı) segmentinde dünyada bir ilke imza atmıştı.

2011 yılında Stephan Wolf ve Alexander Zosel tarafından kurulan Volocopter halihazırda Bruchsal, Münih ve Singapur’daki ofislerinde çalışmalarına devam ediyor.

Şu âna kadar 122 milyon Euro sermaye toplamayı başaran girişimin yatırımcıları arasında Daimler, Geely, DB Schenker, Intel Capital, Team Europe, btov, Micron, Mitsui Sumitomo Insurance Group, TransLink Capital (Japan Airlines ve Sompo Japan Insurance), MS&AD Ventures ve Manta Ray Ventures gibi şirketler bulunuyor.


Posted

in

, ,