Lufthansa Group, Economy Class İkramını Ücretli Hale Getiriyor

Lufthansa Group bünyesindeki havayolları, kısa-orta menzilli uçuşlarda yolcularına sundukları Economy Class ikramını parayla satmaya hazırlanıyor.

Lufthansa, SWISS ve Austrian Airlines’ı kapsayan bu önemli karar, 2021 yılının bahar aylarından itibaren yürürlüğe girecek.

Gruptan yapılan açıklamada, kısa-orta menzilli uçuşlardaki ikram hizmetinin genelde beğenilmediği belirtilerek, bu değişiklikle birlikte yolculara çok daha fazla alternatifin bulunduğu kaliteli bir menü sunulacağı iddia edildi.

Bunun yanı sıra, yolcular yemediği için çöpe atılmak zorunda kalınan ve israf olan yemek problemi de en aza indirgenecek.

Üç saate kadar olan uçuşlarda geçerli bu uygulama kademeli olarak başlatılacak.

Önce, ikram hizmetini DO&CO firmasının yaptığı Austrian Airlines söz konusu uçuşlarda yiyecek ve içecekleri yolcularına belli ücret karşılığında sunacak.

Bunun ardından, ikram hizmetini Gate Gourmet’den alan SWISS gelecek.

Son olarak, LSG ve Lufthansa, yeni döneme geçiş sürecini tamamlayacak.

Taze ürünlerin ve çeşitli atıştırmalıkların olacağı menülerde ayrıca yerel seçeneklere de yer verilecek.

Lufthansa ve SWISS uçuşlarında su, ücretsiz olarak ikram edilecek.

Aynı çerçevedeki uçuşların Business Class ikramı ise değiştirilmeyecek. (Ancak Business ikramının kutulu bir biçimde sunulabileceği yönünde iddialar var)

Avrupa, “Düşük Maliyeti” Tercih Etti

Neticede Lufthansa Group, Avrupa uçuşlarındaki uçak içi hizmet seviyesini neredeyse Ryanair, easyJet ve Wizz Air gibi düşük maliyetli havayollarının seviyesine indirmiş oldu.

Böylece yolcular nezdinde, Avrupa iç hat pazarında neredeyse tamamen düşük maliyetli iş modeline geçildi.

Bir bakıma, geçtiğimiz 10 yıl içinde ABD’de yaşanan dönüşüm, Avrupa’yı da teslim aldı.

British Airways – Menü – Londra – Belfast (Nisan 2017)

Bundan yaklaşık dört yıl önce British Airways, 2017 yılının Ocak ayından itibaren, dört saate kadar olan uçuşlarında, Economy Class ikramını paralı hale getirmişti.

O yılın Nisan ayında yaptığımız bir İstanbul – Londra uçuşunda British Airways’in yeni konseptini deneme fırsatını bulmuştuk.

Marks & Spencer tarafından hazırlanan ve oldukça zengin bir menü, yolcuların tercihine sunulmuştu.

Belli aralıklarla dönüşümlü olarak verilse de sürekli aynı ve nispeten düşük kaliteli yemekler yerine, sık sık değişen, kaliteli ve bol seçenekli bir menüden tercih yapabilmek, aslında yolculara daha iyi bir deneyim sunma anlamına geliyor.

Tabii daha önceden bedava olan bir hizmetin paralı hale getirilmesi, her zaman için tepki çekiyor.


Posted

in