Frankfurt Airport_FRA_Terminal 3_Oct 2015_002

Frankfurt Havalimanı’ndaki Terminal 3’ün Yapımı Yavaşlatılıyor

Frankfurt Havalimanı’nda inşaatı halen devam eden Terminal 3’ün hizmete giriş tarihi bir yıl kadar erteleniyor.

Frankfurt Havalimanı işletmesi tarafından yapılan açıklamaya göre, normalde 2023 yılında bitirilmesi planlanan inşaat çalışmaları 2024 yılına sarkıtılacak.

Terminal 3’ün resmen yolcu operasyonuna başlaması ise 2025 yılının yaz aylarını bulacak.

Frankfurt Airport_FRA_Terminal 3

Kolayca tahmin edileceği üzere, bu değişikliğin temelinde, Coronavirus salgını sonrasında havayolu seyahatine olan talepte meydana gelen muazzam düşüş yatıyor.

Fraport CEO’su Stefan Schulte, 2023 yılında bile yolcu sayısının, 2019’a nispeten %15-20 oranında daha az olmasının beklendiğini belirtiyor.

Durum böyle olunca, Frankfurt Havalimanı’nın kapasitesini artırmanın âciliyeti ortadan kalkmış bulunmuyor.

Frankfurt Havalimanı’nda inşa edilen Terminal 3’ün temeli, 5 Ekim 2015 tarihinde atılmıştı.

Yaklaşık 3 milyar Euro’ya mâl olması beklenen yeni terminalin, 2022 yılında hizmete açılması planlanmıştı.

Terminal 3 hizmete girdiğinde yıllık 25 milyon yolcu kapasitesi sağlayacak ve Frankfurt Havalimanı’nın toplam kapasitesi 89 milyona ulaşacaktı.

2016 sonlarında yapılan bir açıklamada ise terminalin hizmete girişinin, projede yapılan bir takım değişiklikler sebebiyle bir yıl ertelenerek 2023’e ötelendiği duyurulmuştu.

Halihazırda havacılık sektörünü adeta felç etmiş olan Coronavirus salgını böylece, bir büyük havalimanının daha genişleme planlarını değiştirmesine sebep oldu.

Geçtiğimiz hafta da Singapur Changi Havalimanı, yıllardır devam eden Terminal 5 inşaatının en az iki yıl durdurulduğunu açıklamıştı.


Posted

in