THY_Turkish Airlines_Yolcu Deneyimi_Istanbul-Washington_Business Class

THY, ABD Uçuşlarına Yeniden Başladı

Türk Hava Yolları (THY), uzun bir süredir ara verdiği Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarifeli uçuşlarına yeniden başladı.

Dün (19 Haziran 2020) icra edilen ilk seferlerde İstanbul İGA Havalimanı’ndan Washington Dulles ve Chicago O’Hare havalimanlarına uçuldu.

Hem gidiş hem de dönüş uçaklarının çok büyük oranda dolu olduğu söyleniyor.

THY bu iki noktaya şimdilik haftada üçer kez uçmayı planlıyor.

Washington ve Chicago’nun yanı sıra 22 Haziran’da Miami ve 24 Haziran’da da Los Angeles tarifeli seferlerinin başlatılması hedefleniyor.

Bu iki şehre de yine haftada üçer uçuş planlanıyor.

THY normalde ABD’de yukarıdaki noktaların yanı sıra New York, Houston, Boston, Atlanta ve San Francisco’ya sefer yapıyordu.

Şirketten basına yapılan açıklamalarda, ABD’deki uçulan nokta ve toplam uçuş sayısının kademeli bir biçimde artırılacağı söyleniyor.

Lâkin transfer yolcu oranının çok yüksek olduğu ABD hatlarının kârlı bir biçimde işletilebilmesi için, THY’nin özellikle Orta Doğu, Rusya, İran ve Orta Asya hatlarında yeniden faaliyete geçmesi gerekiyor.

Aksi takdirde, ABD uçuşlarının ilk bir kaç hafta yaşanacak yoğunluğun ardından az sayıda yolcuyla yapılması ve dolayısıyla zarar edilmesi riski bulunuyor.


Posted

in

Tags: