Abu Dabi Havalimanı - Yeni Terminal Binası

Abu Dabi Havalimanı, Yeni Terminal Binası İçin Gün Sayıyor

Abu Dabi Havalimanı, yeni terminal binasının (Midfield Terminal Building) açılışı için adeta geri sayıma başladı.

Bundan yaklaşık bir sene önce başlayan deneme çalışmalarında sıra, burada çalışacak personelin eğitimine geldi.

Yeni terminalde görev yapacak 17.000 personeli kapsayan çalışmalar sonucunda, açılış günü geldiğinde herkesin yeni binayı yeterince tanıyor olması hedefleniyor.

Yerinde yapılan eğitimlerin yanı sıra, çalışanların tüm sorularını paylaşıp cevaplarını alabileceği bir de web sitesi oluşturuldu.

İngilizce, Arapça, Hintçe ve Urduca dillerinde hazırlanan sitenin, mobil telefonlar ve tablet PC’ler üzerinden rahatlıkla ulaşılabilir ve kullanılabilir olmasına dikkat edildi.

Bu çalışmalar sektörde, âşinâlık (familiarization) çalışmaları şeklinde tanımlanıyor.

Yeni Terminal Binası Ne Zaman Hizmete Girecek?

Abu Dabi Havalimanı’nın yeni terminal binasının açılışı için aslında 7/7/17 yani 7 Temmuz 2017 tarihi hedeflenmişti.

Ancak hem inşaat sürecinde yaşanan bir takım aksaklıklar, hem de Etihad Airways’in içinden geçmekte olduğu zorlu dönem, yeni terminalin açılışının ertelenmesine yol açmıştı.

Abu Dhabi Airport _Midfield Terminal_Aerial_Photo
Abu Dabi Havalimanı – Yeni Terminal Binası

ADAC CEO’su Bryan Thompson yaptığı bir açıklamada, açılış için belli bir tarih vermekten kaçınarak, yeni terminalin gerek Etihad ve gerekse Abu Dabi şehri için ciddi bir prestij projesi olduğuna dikkat çekmişti.

Thompson bu yüzden, ilk açılış anından itibaren yolculara mükemmel bir deneyim yaşatabilmek için, binanın her bakımdan hazır olduğundan emin olmak istediklerini belirtmişti.

Neticede yeni terminalin, 2020 yılı sonlarına doğru hizmete girmesi bekleniyor.

Toplam kullanım alanı yaklaşık 750.000 m² ve yıllık yolcu kapasitesi 45 milyon olan Abu Dabi Havalimanı yeni terminal binasının, ciddi bir duraklama döneminden geçen Etihad Airways ve Birleşik Arap Emirlikleri havacılık sektörüne yeni bir soluk katması umuluyor.


Posted

in