Abu Dabi Havalimanı’nın Yeni Terminali Test Edildi

Abu Dabi Havalimanı’nda inşa edilmekte olan yeni terminal binası (Mid-field Terminal Building), 30 Haziran 2019 tarihinde baştan aşağıya test edildi.

Denemelerde, yolcu rolünü oynayan 800 gönüllü ile iki adet Etihad Airways uçağı görev yaptı.

Yolcular, sabah saat 09:30’dan itibaren yeni terminale girmeye başladı.

Güvenlik kontrolleri, bagaj teslim ve uçağa biniş süreçleri tek tek kontrol edildi.

Yolcu testlerinin yanı sıra, Airbus A330-200 ve A330-300 tipindeki iki uçakla yer operasyon denemeleri yapıldı.

80 dakika süren çevirme (turnaround) operasyonu boyunca bagaj indirip bindirme, akaryakıt ikmâli ve emniyet kontrollerine ilişkin denemeler gerçekleştirildi.

Yeni terminalin deneme çalışmaları aslında geçtiğimiz aylarda aşama aşama başlatılmıştı.

Havalimanının işletmecisi olan Abu Dhabi Airports Company (ADAC) tarafından icra edilen operasyona hazırlık ve taşınma (ORAT) çalışmaları kapsamında ilk olarak geçtiğimiz Mart ayında, bagaj handling sistemi devreye alınmıştı.

Yeni Terminal Ne Zaman Açılacak?

Abu Dabi Havalimanı’nın yeni terminal binasının açılışı için 7/7/17 yani 7 Temmuz 2017 tarihi hedeflenmişti.

Ancak hem inşaat sürecinde yaşanan bir takım aksaklıklar, hem de Etihad Airways’in içinden geçmekte olduğu zorlu dönem, yeni terminalin açılışının ertelenmesine yol açmıştı.

ADAC CEO’su Bryan Thompson yaptığı açıklamada, açılış için belli bir tarih vermekten kaçınarak, yeni terminalin gerek Etihad ve gerekse Abu Dabi şehri için ciddi bir prestij projesi olduğuna dikkat çekti.

Thompson bu yüzden, ilk açılış anından itibaren yolculara mükemmel bir deneyim yaşatabilmek için, binanın her bakımdan hazır olduğundan emin olmak istediklerini belirtti.

Abu Dhabi Airport _Midfield Terminal_Aerial_Photo
Abu Dabi Havalimanı – Yeni Terminal

Bununla birlikte, yeni terminalin 2019 yılı sonuna kadar hizmete gireceği tahmin ediliyor.

Toplam kullanım alanı yaklaşık 750.000 m² ve yıllık yolcu kapasitesi 45 milyon olan Abu Dabi Havalimanı yeni terminal binasının, ciddi bir duraklama döneminden geçen Etihad Airways ve Birleşik Arap Emirlikleri havacılık sektörüne yeni bir soluk katması umuluyor.


Posted

in