İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali İşletme İhalesi

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Nisan ayında yeni havalimanının açılmasıyla birlikte, İstanbul Atatürk Havalimanı her türlü yolcu uçağı seferine kapatılmıştı.

Bununla birlikte, kargo, teknik bakım, VIP, hava taksi ve genel havacılık uçuşları İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan yapılmaya devam ediyor.

Halihazırda TAV tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’nin yeni dönemdeki işletmesine ilişkin olarak, yüzde 35 ciro payı muhammen bedel üzerinden açık ihale usulü ile 31 Aralık 2020 tarihine kadar kiraya verilmek amacıyla ihaleye çıkıldı.

İhaleye katılmak isteyenlerin 50.000 TL geçici teminat yatırması gerekiyor.

Genel havacılık terminalinin işletmesine tâlip olanlar 24 Ekim 2019 saat 14:00’e kadar ihale şartnamesinde belirtilen belgeleri tamamlayıp DHMİ Genel Müdürlüğü Genel Evrak Birimine verecek.

İhale yine 24 Ekim günü saat 14:30’da DHMİ Genel Müdürlüğü’nde yapılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Ağustos 2018 verilerine göre Türkiye’de 44 hava taksi işletmesinde 202 hava aracı, 76 genel havacılık işletmesinde 362 hava aracı bulunuyor.

114 Türk tescilli iş jeti var.

Bir çok ünlü ismin de kendisine ait iş jeti bulunurken, iş insanları kullanmadığında hava taksisi olarak kiraya verdiği iş jetleri için İstanbul Atatürk Havalimanı da dahil bazı havalimanlarında genel havacılık terminalleri bulunuyor.

Genel havacılık terminallerinde, yolcu terminalinden ayrı bir terminalde iş jetleri ya da hava taksi ruhsatıyla uçuş yapan işletmelere hizmet veriliyor.

Genel havacılık terminalini kullanan yolcular; güvenlik, gümrük ve pasaport işlemlerini bu terminalde gerçekleştiriyor.